1,85 kg ahven ja selle püüdja Taavo Kuusiku Saaremaalt. Foto: erakogu
Kalapüük
12. mai 2020, 13:55

Algab aasta kala konkurss!

Võtame oma südameasjaks edaspidi välja selgitada Eesti aasta kala.

Konkursi käik on lihtne. Teie, head lugejad, saadate meile pildi enda püütud suurest kalast. Meie anname sellele rangelt erapooletult punkte.

Pole oluline, kas kala on haug, forell, linask või mõni muu uimeline veteasukas. Meie universaalne hindamismetoodika aitab ka eri liiki kalad omavahel joonele panna.

See käib järgnevalt: arvutame välja, millise osa moodustab konkursile saadetud kala kaal teadaolevast Eesti rekordist. Kui näiteks Eesti haugirekord on 22,7 kilo, siis 11,35 kilo kaaluva haugi eest saab konkursil täpselt 50 punkti, sest see moodustab rekordist 50%.

Iga kuu suurima kala püüdja saab auhinna ja aasta kala püüdja veel midagi eriti magusat.

KONKURSI REEGLID. Osaleja peab saatma pilte kalast koos lühikese püügikirjeldusega (kust, millal ja millega püütud), kala kaaluga ja enda kontaktandmetega aadressile [email protected].

Arvesse lähevad ainult tänavu osaleja enda poolt ja Eesti vetest püütud kalad.

Kala kvalifitseerub konkursile, kui vähemalt ühe pildi taustal on mõõdulint. Žürii otsusel võib erandkorras kvalifitseeruda ka pilt, millel on mõni objekt (lant, ritv, rull vms), mis lubab ligikaudselt määrata kala suurust.

Kõiki vaidlusi lahendab žürii, kuhu kuuluvad Eesti Kalastajate Seltsi esimees Andres Duuberg, Eesti Mereinstituudi teadlane Aare Verliin ja ajakirja Kalale! Looduses peatoimetaja Margo Pajuste.

Kivi kotti!

APRILLI KALA. 1,85 kg kaalunud ahvena püüdis saarlane Taavo Kuusiku. Teadaolevalt tabati Eesti rekordahven 1964. aastal Peipsist ja see kaalus 2,8 kilo. Niisiis saab Taavo oma ahvena eest 66,07 punkti, sest just 66,07% moodustab tema ahvena kaal Eesti rekordist. Palju õnne! Foto: erakogu

Aprilli võitjale paneb auhinna välja kauplus Jahipaun. Selleks on kullatud ja hõbetatud lantide komplekt kuulsalt Kanada tootjalt nimega Williams.

Aprilli auhind. Foto: Jahipaun

Osaleja annab konkursile kala pildi saatmisega AS Õhtuleht Kirjastusele õiguse kasutada fotot ajakirjas Kalale! Looduses ja teistes ÕK väljaannetes ilma täiendavalt luba küsimata. Samuti lubab ta ÕK-l töödelda oma isikuandmeid nii palju, kui see on konkursi raames vajalik.