Video: Vabaõhumuuseum
Loomad
15. mai 2020, 13:02

VIDEO | Vaata, kuidas Haabersti karu politseinike nina eest läbi kappas (2)

Vabaõhumuuseumi turvakaamera salvestas eile Haaberstis ringi mütanud karu hetkel, mil loom politseinike nina alt läbi jooksis. 

Päästjad said eile hommikul kella üheksa paiku väljakutse Haabersti linnaossa, kus oli terviserajal nähtud karusid. Samal päeval kell 11.09 jäi üks karu vabaõhumuuseumi kaamera ette. Videost on näha, kuidas karu jookseb üle tee, ühel pool valvamas patrullpolitseinikud, taamal päästeauto.

Sama kavalalt õnnestuski emakarul koos poja või poegadega eile tabamatuks jääda. Veel eile õhtul üritas päästeamet koostöös politsei, loomaarstide ja jahimeestega karusid leida, et loomad siis uinutada ja turvaliselt taas linnast välja toimetada.

Päästeoperatsioon aga ebaõnnestus ning töödega jätkati täna varavalges. Karusid otsiti droonide ja koertega, kuid taas kord tulutult. Kuna hommikul ei leitud karudest enam mingeidki märke, usuvad asjaga tegelenud ametnikud, et loomad on edasi liikunud.

Sellegi poolest soovitatakse sealsetel inimestel ettevaatlik olla ning karusid märgates kohe 112 helistada. Otsingutega jätkatakse kohe, kui peaks laekuma info, et karud toimetavad jätkuvalt Kakumäe kandis.

Loe suurt kokkuvõtet sellest, mis toimus eile!

Päästeamet hoiatab, et kuna inimasustusega alale sattudes on metsloomad ebakindlad ja justkui nurka surutud, käituvad nad linnakeskkonnas ettearvamatumalt kui metsas ja see muudab nad ka inimestele ohtlikumaks.

Seega, kui kohtud asulas suure metsloomaga, siis:

1.       Hoia loomast eemale ja väldi temaga igasugust kokkupuudet;

2.       Taandu rahulikult selg ees, aga ära kindlasti pööra loomale selga;

3.       Väldi loomaga silmsidet ja ära tee järske liigutusi;

4.       Ole vaikne ja ära tee lärmi;

5.       Anna loomast kohe teada hädaabinumbril 112, kirjeldades võimalikult täpselt, kus looma nähti, kui suur ta on ning kuhu suunas ta edasi liikus.