CampEstonia.Foto: Kuvatõmmis
Matk
29. mai 2020, 18:30

Nutitelefoniga metsa: orienteeru vabalt ja otsi huvitavaid kohti

Erinevad matkahuvilisele mõeldud rakendused aitavad leida meelepärast matkarada või ööbimiskohta ning salvestada oma teekonda.

Kui võtad metsa kaasa nutitelefoni, võib sul mõnest allpool loetletud äpist kasu tõusta.

Ent ettevaatust, meie kogemus õpetab, et tehisintellekti väljatöötamine on alles nii algstaadiumis, et see võib mõne asjaga totaalselt mööda panna.

Locus Map

Kõige täpsemad Eesti kaardid leiad maa-ameti kaardiserverist ja nutitelefonis saad neid vaadata Locus Mapi abiga. Kaardikihtidega saab „mängida“ ja kuvada maa-ameti kaardi peal ka muid kaarte, näiteks Google Mapsi omi. Navigeerimisfunktsiooni toetavad ka hääljuhised, nagu navi puhul ikka.

AllTrails

Koht, kuhu salvestada oma käidud retked ja vaadata, milliseid radu pakutakse sinu ümbruskonnas jalgsi, joostes või jalgrattal liikumiseks. Lisaks träkile saad salvestada ka sellel tehtud pildid kaardil kohta, kus need tehtud on. Kaardid on saadaval ka offline-versioonis, kui minek kohta, kus levi pole.

Street Lens

See äpp näitab läbi kaamera, millised vajalikud objektid jäävad sinnapoole, kuhu kaamera parajasti suunatud. Liitreaalsus manab ekraanile vaatamisväärsused, bensiinijaamad, poed, politseijaoskonnad, pangaautomaadid jms.

Komoot

Lisaks navigeerimisele see äpp ka salvestab su teekonna. Võimalus vaadata teiste kasutajate muljeid ja soovitusi teekonnal ning lisada enda omi. Kuvab vaatamisväärsusi, huvipunkte jm. Saadaval ka offline-versioonis.

CampEstonia

See rakendus aitab otsida telkimiskohti ja lõkkeplatse üle Eesti, kaasa arvatud RMK omad. Juhised nendesse pääsemiseks saad kuvada mõnes teises äpis, nt Google Mapsis või Komootis.