Päike ja rand.Foto: Robin Roots
Ilm
31. mai 2020, 13:24

Juuni esimene nädal toob hoovihma, tuult ja kuni 25 soojakraadi

Uuel nädalal võib temperatuur tõusta 25 soojakraadini, kuid mõnel pool tuleb leppida ka tugeva tuule ja hoovihmaga.

Esmaspäeval lisandub pilverünki, aga tõenäoliselt sajuhooge neist siiski ei tule, vahendab ilmateenistus.ee. Põhjakaare tuul jääb rahulikumaks. Õhutemperatuur on öösel 5 kuni 6 kraadi, päeval tõuseb 20 kraadini. 

Teisipäeval tuleb kõrgrõhuala Eesti kohale. Öö on selgem, päeval on pilvi enam, kuid tänastel andmetel need olulist sadu ei too. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga. Õhutemperatuur on öösel 4 kuni 9, päeval võib Ida-Eestis jääda alla 20, lääne pool tõuseb kuni 22 kraadini.

Kolmapäeval laieneb madalrõhkkond Skandinaaviast Soome ja sunnib kõrgrõhuala taanduma. Lisandub pilvi ja kohati sajab hoovihma. Tuul pöördub lõunakaarde ja veidi tugevneb. Õhutemperatuur on öösel 7 kuni 12, päeval tõuseb 19 kuni 24 kraadini.

Neljapäeval tugevneb edela- ja läänetuul. Öö on selgem ja sajuta, päeval arenevaist pilverünkadest sajab kohati hoovihma. Õhutemperatuur on öösel 8 kuni 13, päeval 20 kuni 25 kraadi.

Reedel jõuab Norra rannikule uus madalrõhkkond, annab Põhja-Euroopas valitsevale madalrõhkkonnale energiat juurde ning tõstab Läänemere ääres edela- ja lõunatuule tugevaks. Tänastel andmetel tihedamad sajupilved meile veel ei jõua, kuid nädala jooksul uuendatav prognoos täpsustab olukorda. Õhutemperatuur on öösel 10 kuni 15, päeval 20 kuni 25 soojakraadi.