Toonekurg. Pilt on illustratiivne.Foto: Andres Putting / Ekspress Meedia
Krimi
7. september 2020, 14:02

Lugu ilmus algselt 02.06.

Tulistamine või elektrilöök? Pesale lennanud kure surm on jäänud lahendamata

Juunikuu õhtuvarjus kõlas Viljandimaal pauk ning hukkus kurg, kes lendas pesa poole. Keskkonnainspektsiooni uurimine pole seni vilja kandnud, kindlalt teada pole seegi, kas lindu üldse tulistati.

„Juhtunu tagamaad on paraku jätkuvalt ebaselged. Pole kindel seegi, et toonekurge oleks tulistatud,“ ütles Õhtulehele keskkonnainspektsiooni pressiesindaja Himot Maran. „Tõendite vähesuse tõttu ei saa me rääkida laskjast, veelgi enam, toonekure tapmisest laskmise teel. On täiesti võimalik, et kuuldud pauk tuli elektriliinide lühisest, mis toonekure traatidesse lendamisel võis tekkida.“

Intsident juhtus 24. mail Viljandi maakonnas Vardja küla talu hoovis. Keskkonnainspektsioonile edastatud esialgses infos öeldi, et kurg oli tulistamise hetkel just pesani jõudmas. „Väidetavalt oli kuuldud õhtul pauku, hommikul nähti kurge surnult pesas, pooleldi traatidel. Selle peale kutsuti Elektrilevi mehed, kes võtsid kure alla ja matsid maha,“ rääkis toona keskkonnainspektsiooni pressiesindaja Leili Tuuli.

Mais nappis ametil infot, mis kurepesa juures toimus. Olemasolevad infokillud ütlesid, et laskmine toimus õhtul, pealtnägijaid ega otseseid tunnistajaid aga ei olnud.

Inspektsiooni kõneisikute sõnul oodatakse jätkuvalt infot, mis inspektoreid edasi aitaks. Kui inspektsioonil õnnestub tuvastada süüdlane, järgneb sellele rahaline karistus.