Foto: https://www.facebook.com/Idaprefektuur
Loomad
4. juuni 2020, 15:18

FOTOD | Nelja inimese elu päästnud teenekas korravalvur saadeti pensionile

Täna saatis Ida prefektuur väljateenitud pensionile teeneka ja tunnustatud politseikoera Nacho.

Oma peremehe Raul Bambergi juhtimisel on ta päästnud nelja inimese elu, leidnud suurtes kogustes narkootilisi aineid, kinni pidanud kurjategijaid ja oma paljude esinemistega rõõmustanud lapsi.

„Nacho on unelmate koer, ta on nii tark ja meie koostöö oli superhea,“ iseloomustab koerajuht Raul oma ustavat sõpra ja paarimeest.

Jaanuaris kaheksa-aastaseks saanud belgia lambakoer Nacho saabus politsei- ja piirivalveametisse Soomest kahe kuu vanuselt 2012. aasta kevadel. Raul Bambergi sõnul tuli nutika koera esimene suurim töövõit siis, kui Nacho polnud isegi veel aastane – Nacho aitas politseinikel leida suure koguse narkoainet.

Teenistusaastate jooksul on Nacho päästnud nelja inimese elu – tegemist oli kadunud ja eksinud inimestega, kelle elusa ja tervena leidmiseni viis Nacho terav nina ja kiired käpad. Samuti on ta tabanud politsei eest pageda üritanud joobes juhte, tapmises kahtlustatavaid inimesi, kümneid kordi leidnud peidetuid narkootilisi aineid ja aidanud kolleege sõjaväepolitseist ja Keskkonnainspektsioonist. 

Nacho sai tänasel ärasaatmisüritusel tänumeene, maiuse ja pehme aluse, kus saab pikutada. „Kodus ei peaks Nachol igav hakkama, sest peres on tal veel kaks kamraadi, kaheaastane Mauser ja viieaastane Tiissel. Nooremad poisid teevad tööd ja Nacho saab puhata ja mängida,“ lisab Raul Bamberg.

Praegu on PPAs kokku 81 teenistuskoera, sh 45 saksa lambakoera, 30 belgia lambakoera, üks vene jahispanjel, üks siledakarvaline retriiver ja neli inglise springerspanjeli.

Nacho tublidust on märgatud ka suuremates ringides: 2018. aastal tunnistati ta parimaks politseikoeraks.

Mõnusat pensionipõlve, Nacho!