Kohila kalamees Ain Talts püüdis Kasarilt 9,42 kilo kaalunud haugi. Sellega saab ta konkursil 41,5 punkti – Eesti haugirekord on 22,7 kg.Foto: erakogu
Kalapüük
22. juuni 2020, 06:00

Aasta rekordkala konkurss: kevad toob ilusaid trofeesid

Vaatame, kas mais suutis keegi konkureerida aprillis lati kõrgele tõstnud 1,85-kilose ahvenaga.

Konkursil osalemine on lihtne. Teie, head lugejad, saadate meile pildi enda püütud suurest kalast. Meie anname sellele rangelt erapooletult punkte.

Pole oluline, kas kala on haug, forell, linask või mõni muu uimeline veteasukas. Meie universaalne hindamismetoodika aitab ka eri liiki kalad omavahel joonele panna.

See käib järgnevalt: arvutame välja, millise osa moodustab konkursile saadetud kala kaal teadaolevast Eesti rekordist. Kui näiteks Eesti haugirekord on 22,7 kilo, siis 11,35 kilo kaaluva haugi eest saab konkursil täpselt 50 punkti, sest see moodustab rekordist 50%.

Iga kuu suurima kala püüdja saab auhinna ja aasta kala püüdja veel midagi eriti magusat.

MAI KALAD. Erko Paidra püüdis Põlvamaalt 1,8 kilo kaalunud hõbekogre. Et selle kala teadaolev Eesti rekord on 3,06 kilo, saab Erko kirja 58,82 punkti.

Kõva Kasari spets Rain Erala püüdis 850 grammi kaalunud vimma. Et Eesti vimmarekord on 1,49 kilo, saab ta konkursil 57,05 punkti.

Kohila kalamees Ain Talts püüdis Kasarilt 9,42 kilo kaalunud haugi. Sellega saab ta konkursil 41,5 punkti – Eesti haugirekord on 22,7 kg.

Mai võitja saab auhinnaks ajakirja Kalale! Looduses aastatellimuse.

Palju õnne!

KONKURSI REEGLID. Osaleja peab saatma pildid kalast koos lühikese püügikirjelduse (kust, millal ja millega püütud), kala kaalu ja enda kontaktandmetega aadressile [email protected].

Arvesse lähevad ainult tänavu osaleja enda Eesti vetest püütud kalad.

Kala kvalifitseerub konkursile, kui vähemalt ühel pildil on selle taustal mõõdulint. Žürii otsusel võib erandkorras kvalifitseeruda ka pilt, millel on mõni objekt (lant, ritv, rull vms), mis lubab ligikaudselt määrata kala suurust.

Kõiki vaidlusi lahendab žürii, kuhu kuuluvad Eesti Kalastajate Seltsi esimees Andres Duuberg, Eesti Mereinstituudi teadlane Aare Verliin ja ajakirja Kalale! Looduses peatoimetaja Margo Pajuste.

Kivi kotti!

Osaleja annab konkursile kala pildi saatmisega AS Õhtuleht Kirjastusele õiguse kasutada fotot ajakirjas Kalale! Looduses ja teistes ÕK väljaannetes ilma täiendavalt luba küsimata. Samuti lubab ta ÕK-l töödelda oma isikuandmeid nii palju, kui see on konkursi raames vajalik.