Eelmisel laupäeval toimunud õnnetuses sai raskeid vigastusi ka ühes autos olnud koer Arina. Foto: Kenno Soo
Loomad
25. juuni 2020, 23:03

Laagna tee koletus avariis kannatada saanud lemmiklooma keeruline operatsioon õnnestus

Loomade päästmise ja kaitsmisega tegelev Heiki Valner kirjutab oma blogis, et Laagna teel toimunud raskes liiklusõnnetuses viga saanud koer on keerulise operatsiooni edukalt üle elanud. 

"Eilne päeva oli hullumaja ja tunnen end tänagi nagu oleks teerulli alt läbi käinud. Kogu see lugu on väga emotsionaalne ja paha ning seda kõigi õnnetuseohvrite seisukohalt," kirjutab Valner.

Koera Arina väga pikk ning keeruline operatsioon möödus edukalt, ent Valneri sõnuil jäi loomaarst dr. Ranno Viitma tagasihoidlikuks: "Tegin, mis suutsin. Alati tahaks, et mõni asi paremini õnnestuks, aga operatsioon täitis püstitatud eesmärgi ning kõik eeldused paranemiseks on Arinale loodud."

Valner lisas: "Operatsioon kestis kella seitsmeni õhtul ja Eriveti loomakliiniku personal oli rampväsinud. Nii palju siis kella kahesest sulgemisest ja küllap said nad kõik oma kallimate käest kodus pragada, et töö on tähtsam kui pere. Kindlasti see nii ei ole, aga teinekord kipub nii minema. Olen äraütlemata tänulik, et nad Arinale vastu tulid. Olin ikka püstihirmul ning lausa ei julgenud koera liigutadagi kui tema tervislik seisund mulle täies ulatuses kohale jõudis."

Loomade heaolu eest võitlev Valner sõnas, et kuu lõpus ning vahetult enne jaanipäeva, võib annetusi küsima hakata ainult napakas."Tund peale postituse avaldamist oli laekunud ainult tuhat nelisada eurot ja hirm puges hinge, et Arina veab kogu ühingu põhja. Pole hullu ja oleme miinustest ennegi välja rabelenud. Jõudsin koju nii hilja, et pugesin oma koertega metsast naastes arvutit lahti tegemata kohe põhku. Täna (neljapäev - toim.) hommikul pangakontot sirvides jäi aga imestusest suu lahti - 1407 inimest annetasid Arina raviks ühtekokku 23 857 eurot ja 86 senti."

Loe kogu postitust SIIT!