Äikesetorm Indias.Foto: EPA/Scanpix
Maailm
26. juuni 2020, 08:14

KARM TORM: pikne nõudis Põhja-Indias üle 100 inimelu

Põhja-Indiat tabanud äikesetormid on viimastel päevadel nõudnud kahes osariigis enam kui 100 inimese elu, kirjutab BBC.

Äiksesetormid on Indias mussoonvihmade hooajal sagedane nähtus. Bihari kriisimeeskonna teatel suri osariigis pikse tõttu 83 inimest ja 20 viibivad haiglaravil. Naaberosariik Uttar Pradeshis teatati vähemalt 20 hukkunust. Samuti on vihm ja äike põhjustanud hoonetele ja puudele ulatuslikku kahju. Võimud palusid elanikel olla valvsad, sest meteoroloogid ennustavad ka järgmisteks päevadeks halba ilma.

Peaminister Narenda Modi avaldas kaastunnet ohvrite lähedastele ja ütles, et päästetööd ja kannatada saanud kodanike abistamine on käimas. Bihari osariigi katastroofide likvideerimise minister Lakshmeshwar Rai teatas, et kõnealune katastroof on viimaste aastate ohvriterohkeim.

Riikliku kriminaalregistri andmeil hukkus Indias 2018. aastal äikese tõttu kokku lausa 2300 inimest. Alates 2005. aastast on riigis igal aastal ulatunud pikseohvrite arv üle 2000. Selliste surmade suure arvu põhjuseks on ilmselt asjaolu, et paljud indialased töötavad välitingimustes, mis muudab nad äikesele haavatavamaks.