Äike.Foto: Aldo Luud
Ilm
28. juuni 2020, 12:03

Juuli toob endaga vihma ja äikese

Järgmine nädal toob endaga veidike talutavama temperatuuri, kuid leppida tuleb ka äikese ja hoovihmaga.

Esmaspäeva öö hakul võib kohati vihma tulla ja ka äikest olla, vahenda ilmateenistus.ee.

Pärast keskööd on enamasti sajuta ja selgema taevaga ilm. Tugevnev idakaare tuul aga annab märku lääne poolt lähenevast madalrõhulohust, mis päevaks toob sajupilvi, on äikese võimalus. Puhub võrdlemisi tugev ida- ja kagutuul. Õhutemperatuur on öösel 13 kuni 18, päeval 24 kuni 29 kraadi.

Teisipäeval on oodata vihmavalinguid ja tugevat äikest. Päeva jooksul liigub madalrõhulohk Peipsi poole. Oodata on äikest, intensiivset vihma, tugevat tuult ja rahet. Õhtul saab tihedam sadu läbi. Tuul on võrdlemisi tugev, puhub öösel valdavalt kagust ja lõunast, saartel juba edelast, läänest, päeval pöördub tuul ka mandril lääneservast alates järk-järgult edelasse ja läände. Õhutemperatuur on öösel 14 kuni 19, päeval 17 kuni 21 kraadi.

Kolmapäeval kandub üle Eesti aeg-ajalt sajuhooge. Puhub tugev edela- ja läänetuul. Õhutemperatuur on öösel 11 kuni 16, päeval 16 kuni 21 soojakraadi.

Neljapäeval eemaldub madalrõhkkond edasi Norra merele ja Läänemere ümbruses selle mõju veidi väheneb. Öö on meil suurema sajuta, päeval sajab mõnes kohas hoovihma. Edela- ja läänetuul on tugev kuni õhtuni, siis nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel 10 kuni 15, päeval 17 kuni 21 kraadi.

Reedel madalrõhkkonna mõju väheneb ja tõusva õhurõhu foonil on vaid üksikute vihmahoogude võimalus. Tuul on nõrk. Õhutemperatuur on öösel 8 kuni 13, päeval 19 kuni 24 soojakraadi.

Laupäeval pöördub õhuvool lõunakaarde ning uuesti pääseb soojem õhumass Läänemere idarannikule. Jääb hoovihmade ja äikese võimalus. Idakaare tuul muutub tuntavamaks. Õhutemperatuur on öösel 10 kuni 15, päeval 20 kuni 25 soojakraadi.