Foto: Kenno Soo
Krimi
3. juuli 2020, 12:32

Prokurör tahab Laagna tee suuravarii põhjustamises kahtlustatavale noormehele paremat kaitsjat

Riiklik süüdistaja Diana Helila kõrvaldas neljapäeval Lasnamäe suurõnnetuse põhjustamises kahtlustatava noormehe kaitsja kohalt Indrek Põdra, tuues ettekäändeks, et Isa Khalilov vajab advokaati, mitte lihtsalt juristi. 

Kui Põder sai laupäeva, 20. juuni õhtul kõne, kas ta on valmis Khalilovit kaitsma, võttis ta töö vastu, ent andis kohe teada, et ta võidakse protsessist eemaldada ning nii ka läks. 

„Oluline pole siin üksnes see, et advokaatide õiguslikke teadmisi on kontrollitud läbi advokaadieksami, vaid ka see, et advokaatide tegevuse üle on võimalik järelevalve ning menetlejal eksisteerib võimalus vajadusel pöörduda Eesti Advokatuuri poole,“ põhjendas prokurör Põdra protsessist eemaldamise otsust, kuigi seaduse järgi tohib süüdistatavat kaitsta ka jurist. 

Helila torkas ka, et advokaat peab olema aus ja kõlbeline ning advokatuuri liikmeks ei võeta inimest, keda karistatud kriminaalkorras tahtlikult toimepandud kuriteo eest, Põder on aga kriminaalkorras karistatud korruptsioonikuriteo eest. 

Põder ise usub, et ta muutus hoopis prokuratuurile ebamugavaks vastaseks, pidades küsitavaks, kas Khalilov on üldse süüdi.

Loe lähemalt Eesti Ekspressist! 

Laupäeval, 20. juunil veidi pärast poolt seitset õhtul sõitis 20aastane Isa BMWga tagant otsa ees liikunud Volvole, mis paiskus vasakule haljasalale. Pärast seda paiskus BMW paremale vastu esimeses sõidureas sõitnud Fordi ning seejärel läbi bussiootepaviljoni. Ford paiskus vastu ees liikunud Toyotat.

Autodes oli kokku kaheksa inimest, kellest viga sai viis. Sündmuskohal suri 61aastane naine, kes seisis bussiootepaviljonis. Fordi juht suri saadud vigastustesse läinud pühapäeval haiglas.

Prokuratuur on teatanud, et haiglas tehtud analüüsid BMW juhil narko- ega alkoholijoovet ei tuvastanud. Juhtunu osas alustasime kriminaalmenetlust ja praeguseks kogutud andmete põhjal oli õnnetuse hetkel BMW kiirus 200 km/h.

Läinud teisipäeval võttis Harju maakohus noormehe vahi alla.