Pilt on illustreeriv.Foto: Heiko Kruusi
Loomad
4. juuli 2020, 17:30

Armsaim amet maailmas? Tartu loomade varjupaik otsib kassipoegade süleshoidjaid

Tartu loomade varjupaik teatab sotsiaalmeedias, et otsib vabatahtlikke kassipoegade süleshoidjaid selleks, et kiisulapsi inimesega harjutada.

Süleshoidjaks saab tulla inimene kes on täisealine, suudab kinni pidada varjupaiga hügieeninõuetest ja kellel on aega vähemalt tund, et üht kassipoega süles hoida. 

Kuigi kassipoegade süles hoidmine tundub mõnusaim amet maailmas, on need kassilapsed metsikud ning vajavad seetõttu inimesega harjumist. Seetõttu peab   süleshoidja kandidaadil olema ka piisavalt julgust, et turtsuva, sähiseva ja rabeleva kassipojaga toime tulla, ja kannatust, et looma rahustada.

"Tuletame meelde, et tegemist on esialgu ainult välimuse poolest nunnude kassipoegadega – ehk et nende sotsiaalseks saamine on tõsine (ja pisut ohtlikki) töö. Süleshoidja eesmärk on harjutada inimvõõraid kassipoegi inimkäega, et aidata neil paremini kodusid leida. Sobib neile, kel on kannatust tund aega ühte mitte kõige sõbralikumat kassipoega vaikselt rahustada ja silitada," selgitab varjupaik.

Süleshoidjaks saab käia varjupaiga külastusaegadel teisipäevast reedeni kell 14-18 ja laupäeviti kell 12-16. Täpsemad juhised saab varjupaigast kohapeal.