Paides kukkus puu korterelamusse.Foto: Marvel Riik
Ilm
12. juuli 2020, 11:37

GALERII | EESTIS MÖLLUTAS TORM: vooluta on veel 9177 majapidamist

Laupäeval Eestimaal möllanud tormituuled tekitasid pea kõikjal ulatuslikke elektrikatkestusi. Kella 11.11 seisuga on veel vooluta 9 177 klienti, tööd elektrivarustuse võimalikult kiireks taastamiseks käivad.

Elektrilevi ja partnerite brigaadidel käis kibekiire töö ka öötundidel ning ööga likvideeriti võrgus 70 keskpinge ja 36 madalpinge riket.

Kokku on Elektrilevi 24h jooksul likvideerinud pea 200 riket, millega on elektrivarustuse tagasi saanud 27 539 klienti. 

 Kõige rohkem on vooluta kliente veel Raplamaal (2422 klienti), Jõgevamaal (2040) ja Pärnumaal (1604 klienti). Harju-, Põlva-, Valga-, Viljandi-, Võru- ja Saaremaal on lootust täna kõik korda saada, teistes maakondades jätkuvad tööd arvatavasti veel hommegi.

Viljandimaal on teele kukkunud mitmeid puid ning päästjatel on käed jalad tööd täis. Kella poole kolme paiku kukkus Viljandimaal Põhja-Sakala vallast Olustvere alleel puu teele, mis sulges ühe sõidusuuna.

Kohale saabunud Suure-Jaani päästjad tükeldasid puu ning puhastatsid sõidutee. Suure-Jaani päästjad on juba hommikust saati puid teedelt eemaldanud ja lõppu veel ei pasita.

Pärnus tegi rannahoone katus vehkat. Ööklubi sunset hoiatas oma Facebooki lehel inimesi ohtlike lendavate katusetükkide eest.

Sotsiaalmeedias levib ka video, kuidas Paides kukkus suur puu otse korterelamusse, purustades nii mõningate aknad.