Foto: Karl-Erik Kumm / Elektrilevi
Eesti uudised
14. juuli 2020, 21:52

Elektrilevi: tormi põhjustatud rikked on suuremalt jaolt likvideeritud

Laupäeva hommikutundidest alates, kui Saaremaa kaudu hakkas üle Eesti liikuma torm, on Elektrilevi parandanud 622 elektrivõrgu riket ja taastanud voolu pea 63 000 kliendile.

Tormi kahjustused osutusid suuremahulisteks ja olid võrreldavad eelmise aasta lõpu tormidega. Kannatada said kõige rohkem Pärnu, Rapla, Järva ja Jõgeva maakond.

Ligi 80 protsenti klientidest said voolu tagasi 24 tunni jooksul. „Suurema kliendiarvuga tööd saavad tänase hilisõhtuga lõpetatud. Mõned  väiksema kliendiarvuga, kuid suurt ehitustööde mahtu nõudvad juhtumid jäävad veel lahendamisele, aga üritame nendegi puhul võimalikult kiirelt elektrivarustuse taastada,“ kinnitas Elektrilevi juhatuse liige Andres Tõnissaar.

Tõnissaar lisas veel, et hajaasustusega piirkondades võib juhtuda olukord, kus liin on katki, aga kuna kohapeal alalisi tarbijaid pole, siis pole ka infot rikkest. 

Ttormikahjude likvideerimine tõi kaasa ka mitmeid markantseid olukordi. Näiteks Jõgevamaal Lilastvere külas selgus rikkekohale jõudes, et riket kõrvaldada ei saa. Masinaga ei pääse liinidele ligi, maapind oli sedavõrd pehme. Päev hiljem läks brigaad tagasi ja liini hakati taastama redelite pealt.