Karu tõusis tagajalgadele, et ühe neiu juukseid nuusutada. Hiljem proovis ta neiut ka jalast näksata.Foto: Kuvatõmmis/Twitter.com/paan_cacho ja Twitter.com/RexChapman
Maailm
22. juuli 2020, 17:21

SOOVIMATU LÄHEDUS: uudishimulik karu oli neiust hirmuäratavalt huvitatud

Mehhiko ökopargis jalutanud seltskond kohtas karu, kes oli ühest neiust hirmuäratavalt huvitatud. Seltskond suutis säilitada külma närvi ja nii ära hoida kõige hullema.

19. juulil avaldati Twitteris videod eelmisel päeval juhtunust: Mehhikos Chipinque ökoloogilises pargis tuli matkajate vahele karu, kes ühe neiu vastu erilist huvi tundis. Seltskonnas olnud meeste kiire reageerimine ning neiude rahulik käitumine aitasid olukorral rahulikult laheneda, kirjutas Newsweek.

Videost on näha, kuidas karu tõusis tagajalgadele, et ühe neiu juukseid nuusutada. Julge, kuid mittesoovitava käiguna tegi neiu samal ajal loomast telefoniga pildi. Pärast juuste nuusutamist tõmbas karu neiut ka õrnalt käpaga ning hammustas teda kergelt jalast, kuid tõsisemaks olukord ei eskaleerunud. Karu eemaldudes liikusid naised tagasi meeste poole.

USA loomakaitsjate hinnangul oleks karuga kohtumine võinud lõppeda palju hullemini. Kuigi karurünnakud on USAs harvad, tuleb looma kohtamisel temast võimalikult eemale hoida, teha valju häält ning ajada ennast võimalikult suureks. Gruppidel soovitatakse kindlasti lähestikku hoiduda.

Kui karu siiski ründab, peaks talle vastu hakkama, mitte surnut mängima. Pärast looma lahkumist tuleks maha jätta kõik, mis loomale huvi pakkuda võis, nagu toiduained või söögitegemiseks vajalik varustus.