Foto: Lõuna prefektuur / Facebook
Eesti uudised
28. juuli 2020, 06:31

Karu ja rattaõnnetuse ohvri mulaažile kutsuti politsei

Lõuna-Eestis paigaldas keegi õnnetusse sattunud jalgratturist ja karu eest puu otsa roninud mehest mulaaže, mis tõid politseile mitmeid väljakutseid. 

Nii said Lõuna prefektuuri politseinikud Mustvee lähedale väljakutse, kus keegi oli roninud karu eest puu otsa.  Korravalvurid leidsid eest hoopis mulaaži. „Nüüd oleme saanud siit ja sealt teateid, et taolisi installatsioone on teisigi. Kunst ise on äge, aga inimeste mure suur,“  kirjutas Lõuna prefektuur möödunud nädalal oma Facebooki lehel. Nii näiteks helistati neile, et Kambjas on tee ääres põõsas rattaga inimene pikali. Möödujad ütlesid, et ei julge lähemale minna, sest tundus, et ta on surnud. Patrull tuvastas, et tegu on mulaažiga. Tartu–Viljandi teel oli samuti selline juhtum. Seal näis, et rattur on vastu puud sõitnud.

„Palume projekti autoritel järele mõelda, kuidas kõrvalistele teie tekitatud stseenid mõjuda võivad,“ teatas politsei. "Need kes helistasid – te tegite kõik õigesti, sest eemalt silmaga mõõtes võis vaatepilt olla õõvastav ja õnneks nüüd teame, et ohtu kellelegi ei olnud,"  märgib politsei.  „Loodame, et kui mõnes teeservas inimene nüüd pikali on, siis kõrvalised ei kaota nende mannekeenide tõttu valvsust ja abivalmidust mõeldes, et küllap jälle mõni nukk ja nõme nali. Andke igaks juhuks alati teada, kui midagi kahtlast näete.“