LAI VALIK: Poelettidelt leiab palju erinevaid taimseid piimasid, vorste, võileivamäärdeid, juuste, vorste, pihve, jäätiseid ja palju muud.Foto: Kollaaž/Tiina Kõrtsini, Robin Roots, Julia Vakina, Daisy Lappard
Eesti uudised
20. august 2020, 14:00

VEGANLUSE HAARE LAIENEB: taimsest lihast ja piimast tühjendavad poelette juba ka kõigesööjad (4)

Veganitooted pole enam mingi väheste huviliste jaoks ökopoodidest müüdav nišikaup: suurkauplusi ostavad taimsetest toodetest tühjaks ka liha osakaalu vähendavad tavatarbijad, keskkonnasõbrad, uute maitsete otsijad, kaalulangetajad jt. „Kuna huvi vastutustundliku ja loomasõbraliku eluviisi vastu aina kasvab, on näha ka loomsete toiduainete taimsete alternatiivide populaarsuse hüppelist kasvu,” sõnab loomakaitseaktivist ja Eesti Vegan Seltsi liige Tairi Tuisk. Millistest toodetest veganid veel puudust tunnevad?

Tairi Tuisk sõnab, et avalik huvi ja nõudlus on suurim just liha- ja piimaasendustoodete vastu. „Liha- ja piimaasendustooted on kasvav globaalne miljarditurg, millest ei jää ilma ka Eesti tarbijad. Kui varem leidis veganitooteid pigem öko- ja spetsiaalpoodidest, siis nüüd on igas korralikus jaekaubandusketis suur valik erinevaid taimseid variante. Isegi väikeasula toidupoest leiab arvestatava valiku taimse koostisega või veganimärgistusega spetsiaaltooteid,” kiidab Tuisk.

Edasi lugemiseks: