Praeguse seisuga õnnestus pääseda vaid ühel meeskonnaliikmel. Talle tõttas appi Jaapani rannavalve.Foto: Reuters/Scanpix
Maailm
3. september 2020, 09:12

ÜKS PÄÄSEJA: Jaapani lähedal kadus laev, mille pardal oli 43 meeskonnaliiget ja ligi 6000 karilooma

Uus-Meremaalt Hiinasse elusloomi vedanud laev jäi Jaapani lähedal tugeva tormi kätte ja ilmselt uppus. Selle pardal oli ligi 6000 veist ja 43 meeskonnaliiget. Teadaolevalt õnnestus pääseda vaid ühel inimesel, kirjutab Reuters.

Laev nimega The Gulf Livestock 1 saatis kolmapäeval Jaapani edelaosas asuva Amami Oshima saare lähedalt hädakutsungi. Piirkonnas möllasid taifuun Maysaki tõttu tugevad tuuled. 

Jaapani rannavalve teatas, et kolmapäeva õhtul päästeti laeva otsides üks meeskonnaliige – 45aastane filipiinlane Sareno Edvarodo, kes oli ühtlasi ka kapteni abi. Päästetud mehe sõnul lakkas laeva mootor töötamast. Seejärel tabas alust tugev laine ja laev läks ümber. Kui oli selge, et laev enam kaua pinnal ei püsi, anti meeskonnaliikmetele käsk päästevestid selga panna. Edvarodo mainis, et ta ise hüppas vette ega näinud pärast seda enam ühtegi kaaslast. 

Lääne-Austraalia Fremantle'i sadamas mullu tehtud foto The Gulf Livestock 1-st. Foto: Reuters/Scanpix

Eluslasti vedav laev The Gulf Livestock 1 asus teele 14. augustil Uus-Meremaalt Napierist. Selle pardal oli 5867 veist ja 43 meeskonnaliiget. Aluse sihtpunkt oli Hiinas asuv Jingtani sadam. Uus-Meremaa välisministeeriumi teatel pidi teekond kestma umbes 17 päeva. Meeskonda kuulus 39 inimest Filipiinidelt, kaks Uus-Meremaalt ja kaks Austraaliast.