Foto: Facebook / Riiklik ilmateenistus
Ilm
7. september 2020, 16:01

FOTO | Tallinna külje all tiirutas vesipüks

Esmaspäeval nähti Tallinna külje all vesipüksi. 

Riiklik ilmateenistus jagas sotsiaalmeedias Muraste külast tehtud Merike Saksi pilti, millel on näha kella 14.28 Soome lahel tiirutanud vesipüksi. Selle tekkeks annab hea aluse soe merevesi ning kohale jõudnud külmad õhumassid. 

Sügiseselt jahedapoolsed temperatuurid jäävad ka ülejäänud nädalaks. Ööl vastu teisipäeva on vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Kohati võib hoovihma sadada ja paiguti tekib udu. Vastu hommikut Lääne-Eestis pilvisus tiheneb ja hakkab sadama vihma. Puhub edela- ja lõunatuul 3-9, hommikul rannikul puhanguti 14 m/s. Õhutemperatuur on 6..10, rannikul kuni 13°C.

Homme päeval tiheneb pilvisus kõikjal ning vihmasadu laieneb üle maa, sadu võib olla kohati intensiivne. Õhtul lääne poolt alates sadu lakkab. Edela- ja lõunatuul tugevneb 6-12, puhanguti 15, rannikul kuni 20 m/s, pärastlõunal pöördub saartelt alates läände ja loodesse ning veidi nõrgeneb. Õhutemperatuur on 13..16°C.

Kolmapäeva öö hakul Lääne-Eestis pilvisus hõreneb, Ida-Eestis on veel vihmahooge. Pärast keskööd taevas kõikjal selgineb ja ilm on sajuta. Puhub lääne- ja loodetuul 5-10, rannikul puhanguti 15 m/s, hommikuks lühiajaliselt nõrgeneb. Õhutemperatuur on 7..12, meretuulega rannikul kuni 15°C.

Kolmapäeva päeval pilvisus tiheneb. Hommikupoolikul sajab kohati hoovihma, pärastlõunal laienevad sajuhood üle maa. Lääne- ja edelatuul tugevneb 5-12, rannikul kuni 17 m/s. Õhutemperatuur on 14..17°C.

Öösel vastu neljapäeva on pilves sel selgimistega ilm, aeg-ajalt sajab vihma. Puhub edela- ja lõunatuul 5-11, puhanguti 14, rannikul kuni 18 m/s. Õhutemperatuur on 10..14°C.

Neljapäeva päeval tuleb pilves selgimistega ilm ning sajab hoovihma. Tuul pöördub edelast läände ja loodesse 5-12, puhanguti 15, rannikul kuni 21 m/s. Õhutemperatuur on 12..16°C.

Reede öösel on Lääne-Eestis vähese pilvisusega, vastu hommikut pilvisem, aga ka sajuta ilm. Ida-Eestis on öö hakul veel pilvi, millest hoog vihma tuleb. Pärast keskööd taevas selgineb. Puhub lääne- ja loodetuul 7-12, puhanguti 15, öö hakul Soome lahe ääres 20 m/s, pärast keskööd tasapisi nõrgeneb. Õhutemperatuur on 6..11, rannikul kuni 14°C.

Reede päeval on muutliku pilvisusega ilm. Mõnes kohas sajab hoovihma. Puhub valdavalt läänetuul 5-10, põhjarannikul puhanguti 15 m/s. Õhutemperatuur on 13..16°C.