Lihvi oma püümeetodeid ja tasu ei jää tulemata. Foto: Shutterstock
Kalapüük
15. september 2020, 11:52

10 põhjust, miks sa kala ei saa. II osa

Püügimeetodite ja varustuse juures leiab ka spinningist küllaga nüansse, mida viimistledes võib nullimehest staatusest välja saada.

Püügimeetodite ja varustuse juures leiab ka spinningist küllaga nüansse, mida viimistledes võib nullimehest staatusest välja saada.

Piisab viie grammi võrra kergemast landist, et loopida päev otsa tühja kohas, kust teised kalamehed järjest kala välja võtavad.

Ajakirja eelmises numbris arutlesime põhjuste üle, miks õngemees kala ei saa. Vaatleme nüüd, milliseid vigu võiksid vältida landimehed.

Vale püügikoht

Siin pole vahet õngitsemisega ‒ ükskõik millist kala püüdma lähed, tuleb enne teha ära kodutöö, kuhu minna. Kohapeal tuleb samuti üritada lugeda veekogu ja leida see reljeefi muutus põhjas või taimestiku serv, mille lähedale võiks kala hoida.

Eeltööna võiksid lugeda püügikoha kohta kirjandust ja foorumeid, vaadata põhja reljeefi Maa-ameti kaardirakendusest või küsida nõu mõnelt kogenud kalamehelt. Seda viimast olen korduvalt teinud ja uskuge või ei, mitte keegi ei ole võhivõõrast huvilist ei telefonis, messengeris ega meili teel pikalt saatnud. Vastupidi, kui viisakalt küsida, annavad inimesed meelsasti head nõu.

Edasi lugemiseks: