Loomapäästegrupp avas Arsenali keskuse ees ausamba Kalamaja hulkurkoer Žoriku mälestuseks, mis on ka pühendatud kõigile kodututele loomadele.Foto: Tiina Kõrtsini
Loomad
4. oktoober 2020, 19:29

GALERII | Legendaarne Kalamaja hulkurkoer Žorik sai oma ausamba (1)

Täna avas Loomaspäästegrupp Tallinnas Arsenali keskuse ees ausamba Kalamaja hulkurkoer Žoriku mälestuseks. Ausammas on pühendatud ka kõigile kodututele loomadele.

Mälestusmärk valmis Skulptuurikoda OÜ kujur Kain Rezev’i käe all ja 61 inimest toetas selle valmimist 1105 euroga. Puuduva osa heategevusliku projekti maksumusest katavad kokkuleppe kohaselt Loomapäästegrupp MTÜ, Arsenal keskus ja idee autor Heiki Valner võrdsetes osades.

„Ei juhtu just tihti, et loomadele ausambaid püstitatakse, kuid selline tegelane nagu Žorik kindlasti väärib seda. Tema põhiline elukoht oli Arsenal keskuse lähiümbruses ja oleme väga õnnelikud, et inimesed hääletusel just selle asukoha skulptuuri jaoks välja valisid“, ütles Arsenal keskuse turundusjuht Kai Reinfeldt.

„Püüdsin tabada sellist kasimatut ja ehk isegi veidi lohakat Žoriku olemust ning skulptuuri näinute sõnul see vist isegi õnnestus“, on skulptor Kain Rezev lõpptulemusega rahul ja lisas, et antud projekt ei kuulunud väga keeruliste sekka: „Inimesed on minult varemgi palunud fotode põhjal lahkunud lemmikloomadest skulptuure teha ja töö on seega juba selge.“

Hulkurkoer Žoriku tegemisi on mitmel korral kajastanud ka Õhtuleht.