Parika järv.Foto: Anu Palm
Kalakoht
18. oktoober 2020, 17:00

Kalakoht | Soojärvede erinevad palged: Parika, Ohepalu ja Imatu järved

Soojärved on omaette võluvad ja ka kättesaamatud. Kohalejõudmiseks tuleb rohkem või vähem vaeva näha ja varustus seljas kohale tassida.

Soojärved on omaette võluvad ja ka kättesaamatud. Kohalejõudmiseks tuleb rohkem või vähem vaeva näha ja varustus seljas kohale tassida.

Soojärvede kalastik kipub olema pigem vaene, kuid võib mõnikord üllatada ootamatult kopsakate kaladega.

Kalapüügikohtade sarjas oleme mõned aastad tagasi kirjutanud mitmetest väga headest ja ka keskpärasematest väikejärvedest, kust ikka midagi püüda võimalik. Nende kümnete eutroofsete ehk rohketoiteliste veekogude kõrval on meie maal aga palju rohkem järvi, kus saagid väikesed ja mõnes neist lootus kedagi tabada nullilähedane.

Selline artikli algus on ehmatav ja neil püüdjail, kes tahavad tõesti hulgaliselt suuri kalu kätte saada, soovitan edasi mitte lugeda, sest kiidulaulu siin ei järgne, pigem jätkame minoorsetes toonides. Sellegipoolest on just soojärved omaette võluvad ja ka kättesaamatud. Neid on Eestis üsna palju, nende juurde ei vii asfaltteed ja kaldal asuvad parkimisplatsid puuduvad. Kohalejõudmiseks tuleb rohkem või vähem vaeva näha, varustus seljas kohale tassida ning eesmärgini jõudmine laseb ajal kulgeda ja erinevaid mõtteid mõelda.

Edasi lugemiseks: