Sügisene ilm. Foto: Aldo Luud
Ilm
18. oktoober 2020, 17:48

ILMAPROGNOOS | Koolivaheaja ilm toob sügiseselt karge õhu, sajab vihma ja lörtsi

Riikliku ilmateenistuse andmetel toob koolivaheaja nädal kaasa õhutemperatuuri languse, sadada võib vihma ja ka lörtsi. Nädala alguses on öösel oodata miinuskraadide. 

Esmaspäeval sajab hooti vihma ja lörtsi. Tuul puhub edelast ja läänest, päeval pöördub loodesse. Tuul võib tõusta väga tugevaks, rannikul puhanguti 18, saartel üle 20 m/s. Õhutemperatuur on päeval 3..8°C, öösel 0..+4, rannikul kuni 7°C.

Teisipäeval jääb sajuhooge harvemaks. Tugev lääne- ja loodetuul päeva peale nõrgeneb. Õhutemperatuur on päeval 4..9°C, öösel -2..+3, rannikul kuni 7°C.

Kolmapäeva öösel laieneb lääne poolt madalrõhkkonna serv ühes vihmapilvedega üle Eesti. Algul võib sekka tulla ka lörtsi, pärastlõunal sajuhood hõrenevad. Lõunakaare tuul tõuseb tugevaks. Õhutemperatuur on päeval on 4..9, Lääne-Eestis kuni 11°C, öö hakul -2..+3, saartel ja läänerannikul kuni 9°C, pärast keskööd õhutemperatuur tõuseb.

Neljapäeva ööks tihedamad vihmapilved eemalduvad ja sajuhooge on harva. Ka tuul jääb veidi nõrgemaks. Sadada võib vihma ja kagutuul tugevneb. Õhumass on soojem ja temperatuur on päeval 7..11°C, öösel 2..7, saartel ja läänerannikul kuni 10.

Reedel on meie ilm vihmane, aga soe. Õhutemperatuur on öösel 7..10, saartel ja läänerannikul kuni 12, päeval 9..13°C, Lõuna-Eestis võib veel kraad-paar kõrgemale tõusta. Edelatuul võib väga tugevaks paisuda.