Vihm.Foto: Teet Malsroos
Ilm
24. oktoober 2020, 18:09

Uuel nädalal on oodata suuremaid vihmahooge

Tulevane nädal toob endaga kaasa suuremaid vihmahooge, kuid ka kuni 14 soojakraadi.  

Esmaspäeval on taevas üsna pilvine, aga suuremat sadu portaali ilmateenistus.ee andmeil ei tule. Lääne poolt jätkub madalrõhkkonna surve, mistõttu on lõuna- ja kagutuul tugev. Õhutemperatuur on öösel 6 kuni  11, päeval 8 kuni 12 kraadi.

Teisipäeval lisandub lõunakaarest niiskust ja Eesti kohale nihkub vihmapilvede vöönd. Tuul puhub kagust ja lõunast, päeval pöördub edelasse ning on ikka tugev. Õhutemperatuur on öösel 5 kuni 10, päeval 10 kuni 14 kraadi.

Kolmapäeval ja neljapäeval üldine sünoptiline olukord ei muutu - Venemaal püsib kõrgrõhuala, Lääne-Euroopasse jõuab uusi madalrõhkkond ja nende serv ulatub üle Skandinaavia. Eestisse kandub võrdlemisi sooja õhku, aeg-ajalt lisandub ka niiskust. Enam vihma peaks meid tabama ööl vastu kolmapäeva, päeva peale peaks ilm paranema ja neljapäeval on sajuhooge hõredamalt. Lõuna- ja edelatuul on tugev ning seda eelkõige saartel ja rannikul. Õhutemperatuur on öösiti 4 kuni 9, päeval 9 kuni 13 kraadi.

Reedel võib järjekordne madalrõhkkond jõulisemaks kujuneda ja meile tiheda vihmasaju tuua. Madalrõhkkond võib tuult veel tugevamaks tõsta. Õhutemperatuur on öösel 4 kuni 9, päeval 9 kuni 13 kraadi.