Shimano Vanford.
Kasulik
18. november 2020, 06:00

Elu mugavamaks!

Jagame huvitavat matka- ja kalastusvarustust, mis on meile viimasel kuul internetiavarustes silma jäänud.
Shimano Vanford.

 Shimano Vanford spinningurull

Eestissegi on jõudnud Shimano uus ja kerge Vanford seeria (vt näiteks Bobost).

3000 suuruses rull kaalub vaid 180 grammi, mis on Shimano mudelireas üsna muljetavaldav saavutus, arvestades mudeli hinda. Näiteks samas suuruses Stella kaalub 30 grammi rohkem, kuid maksab ka pea kolm korda rohkem. Loomulikult ei maksa rulli juures vaadata ainult kaalu, kuid sellegipoolest julgeksime uut mudelit rahuliku südamega soovitada. Seitse laagrit, CI4+ tehnoloogia, tõmbetugevus kuni 9 kilo – ei kõla kohe üldse mitte halvasti.

Hind 211 eurot (Bobo e-poes; kaupluses 235 eurot)

Termos-joogitops

Camelbak MultiBev joogitops-termos

Erinevate matkale mõeldud topside, termoste, hüdratsioonisüsteemide ja muude vedelikumahutite tootjana tuntud Camelbak on valmis saanud kaks-ühes veepudeli ja kohvitopsi. See viimane ei pea olema tingimata kohvi jaoks, kuumal suvepäeval matkarajale siirududes võid valada pudelisse vett ja teise ka nt energiajoogi. Igatahes on nüüd ühes termoses kaks mahutit, mida saab kasutada ka eraldi.

Komplekt on saadaval kahes suuruses: 503/355 ml ja 651/473 ml.

Hind 43 eurot (suurem variant)

Söödavad matkanõud.

BioGreenMark söödavad matkataldrikud

Poola ettevõte Biotrem toodab erinevas suuruses taldrikuid, mille võib pärast sööki lõkkesse viskamise, mahamatmise või prügikotiga kaasatassimise asemel lihtsalt ära krõmpsutada. Poola firma pakub lisaks ka nuge-kahvleid-lusikaid.

Taldrikud on 100% looduslikud, kompostitavad, biolagunevad, veganisõbralikud ja GMO-vabad.

Matkatoodete arvustajad märgivad siiski, et nisujahust valmistatud taldriku söömine meenutavat kõige enam papi mälumist. Ehk mingi maitse jääb sellele külge toidust, mida selle pealt sõid, ei enamat. Nii et peamiseks argumendiks, miks seda osta, jääb siiski loodussääst, mitte maitseelamus.

Hind 15 eurot / 10 tk

Muck Boot talikummik.

Muck Boot Arctic Ice talikummik

Matkavarustuse testimisele ja arvustamisele pühendunud sait Outdoorgearlab valis just need kummikud 2020. aasta parimateks matkajale sobivateks talvesaabasteks.

Kiidusõnu pälvisid Muck Bootide veekindlus (kalamehele väga oluline!), hea haarduvus libedal pinnal ja mugavus kõndimisel. Miinustena toodi välja, et võiksid olla soojemad ja ka soodsamad.

Hind 190 eurot