Orav jäi pirnidest purju.Foto: Youtube'i kuvatõmmis
Loomad
4. detsember 2020, 12:56

VINDINE ORAV: käärinud pirnide söömine pani närilise tuikuma (2)

Minnesota orav läks käärinud puuviljade söömisega liiale ja jäi neist nii purju, et hakkas silmanähtavalt tuikuma.

Oravale andis toitu Minnesotas elav Katy Morlok, kes oli leidnud külmkappi koristades vanu pirne, mis ta õue kohalikele metsloomadele söögiks viis. Ta nägi, kuidas üks orav pirni kätte haaras ja selle puu otsa viis, kirjutab The Guardian.

Orav tundis pirnist nähtavasti nii suurt rõõmu, et tuli tund hiljem uuele ringile. Ebakindlalt jalgel seisvat, ent nõudliku ilmega loomakest nähes tõi Morlok talle veel pirne. Orava kummalist käitumist nähes koitis talle, et pirnid võivad olla veidi käärinud ja loomake purjus.

Morlok jäädvustas orava einestamise ka videosse, kust on näha, kuidas klaasistunud pilguga näriline pirnide kõrval õõtsub ja tasakaalu hoidmiseks puuviljakausi servast kinni hoiab. Ameeriklane väitis kohalikule uudistekanalile, et ta oli orava pärast mures, ent õnneks oli loomake ka järgmisel päeval kohal – ehkki ilmselt vaevas teda raske pohmell. 

Teated liiga küpseid puuvilju söönud purjus loomadest pole sugugi haruldane nähtus. Sarnaste tegudega on hakkama saanud teiste seas ka Aafrika elevandid ja Rootsi põder.