Päästeamet otsis mägraurgu kadunud taksi taga kuus tundi.Foto: Päästeamet
Loomad
4. detsember 2020, 18:44

USKUMATU PÄÄSTMISLUGU: mägraurgu kukkunud taksi otsiti kuus tundi (8)

Päästeamet jagab ühismeedias lugu tavapäratust päästeoperatsioonist: appi tuli tõtata taksikoerale, kes mägraurgu pugedes maa-alusesse uruvõrgustikku ära kadus. Koera päästmiseks kulus kuus tundi.

"Päästeamet ei jäta kedagi hätta! Novembri keskel saime väljakutse Harjumaale Uuesalu külla, kus perega jalutanud taksikoer Eco põnevat urgu haistes end jalutusrihmast lahti tõmbas. Leid ületas aga kõik ootused, sest uruhuvilise terav nina oli viinud ta hüljatud mägralinnakusse, mis koosnes mitmest sügavast käigust. Nagu inglane New Yorgis, ei osanud taksihärra sellest võõrast linnast tunni jooksul väljapääsu leida," kirjeldab amet.

Kuna õues läks pimedaks, helistas koera omanik häirekeskusesse. Kohale jõudnud päästjad nägid, et koera aitamiseks tuleb tema täpne asukoht otsingukaameratega kindlaks teha ja seejärel see kopaga lahti kaevata.

 Foto: Päästeamet

"Koer positsioneeritud ja Keskkonnaametilt kaeveluba saadud, hakati pihta päästeoperatsiooniga, mis peagi kulmineerus rõõmupisaratega, sest lemmikloom saadi tervelt kätte!" kirjutab amet, et olukord lahenes positiivset.

Kokku oli seiklushimuline koerake maa all kümme tundi ning tema päästmiseks kulus kuus tundi. "Lõpp hea, kõik hea, kuid koeraomanikele paneme siiski südamele, et koduaiast lahkudes oleks lemmikloom korralikult rihma otsas," meenutab päästeamet.

Õhtulehega rääkinud koerakasvataja tõdes, et see oli erakordne, et päästemet koerale appi läks, kuna näiteks Lätis oleks see tema sõnul olnud ennekuulmatu. “Mägra urud on sügavad, neil on mitu korrust. Koera haukumist ei pruugigi sealt kosta, või paanikas ei oska kuulata. Tore, et meil päästjad appi läksid. Nad kartsid, et liiv võib variseda ja mis siis saab. Polnudki paremat varianti koera päästmiseks kui augu kaevamine,” tõdes ta.