Foto: Lõuna prefektuur / Facebook
Loomad
31. detsember 2020, 11:30

AASTA 2020 LOOMAUUDISED: karud linnas, lammas politseis (1)

Lammas viidi politseisse

Võrus püüdsid politseinikud novembris kinni majade vahel ekselnud lamba, võtsid ta oma hoole alla ja selgitasid omaniku välja. „Kohale jõudes nägin heatahtlikke ja rõõmsaid politseinikke ning tervet ja rahulikku lammast,“ sõnas hiljem omanik.

Mupo kutsuti välja kireva kuke tõttu 

Munitsipaalpolitsei pidi juunis lahendama kaebuse, et naabri kirev kukk ei laskvat hommikuti magada. Patrull leidis eest puurid noorte kanadega, kuid ei ühtegi kukke. Samuti on munitsipaalpolitsei pidanud juunist augustini lahendama kümneid kaebusi, mis puudutavad öörahu rikkuvaid haukuvaid koeri. 

SÜNDMUSPAIK: Mupo rikkumisi ei tuvastanud.  Foto: Mupo

Kass põhjustas põlengu 

Turvafirma G4S sai oktoobris tulekahjuteate Tallinnas Nõmmelt, kus põlengu põhjustas arvatavasti kass, kes üle puutetundliku pliidi jalutades selle sisse lülitas. Pliidil olnud pajakindad läksid kärssama.

Rästikud salvasid mitut inimest

Kevadel ja suvel on ravi vajanud neli rästikuhammustuse ohvriks langenud inimest, neist üks, seitsmeaastane tüdruk, viidi haiglasse. 

Kure salapärane surm

Mais kaotas Viljandimaal elu kurg, kes väidetava tulistamise hetkel oli pesani jõudmas. Elektrilevi mehed võtsid kure alla ja matsid maha. Keskkonnainspektsiooni uurimine pole seni vilja kandnud, kindlalt teada pole seegi, kas lindu üldse tulistati.

Aasta loom on nahkhiir

Saatuse iroonia, et Eesti tänavuse aasta loom on just nahkhiir, keda peetakse praeguse pandeemia põhjuseks. Meie nahkhiireuurijad aga ütlevad, et nahkhiirte ja Covid-19 seost käsitletakse liialt lihtsustatult ning ekslik on arvamus, et nad kujutavad endast nakkusohtu.

Karud tatsasid linnas

14. mail hoiatas päästeamet Tallinnas Haaberstis ringi tatsava emakaru ja tema poegade eest, kuid kätte neid saada ei õnnestunud.