Foto: Aldo Luud
Ilm
15. jaanuar 2021, 12:56

Jõgeval mõõdeti tänavuse talve külmarekord, ööd lähevad veel kargemaks (8)

Reede hommikul oli kõrgrõhuala lõunaservas pilves selgimistega ilm ja puhus valdavalt kõle põhja- ning kirdetuul. Mitmel pool sadas kerget lund.

Sisemaal langes õhutemperatuur paljudes kohtades -14 kraadist madalamale.

Ida- ja Kagu-Eestis oli külma kohati kuni 20 kraadi ja enamgi. Samal ajal oli saartel ja mandri lääneservas -7..-13 kraadi.

Jõgeva meteoroloogiajaamas mõõdeti hommikul kella 9-10 vahel -21,8 kraadi, mis on ühtlasi selle talve uus külmarekord, teatas riigi ilmateenistus.

Foto: facebook.com/eesti.ilmateenistus

Järgnevad ööd tulevad isegi külmemad ning see rekord tõenäoliselt veel muutub.

Reede päeval on pilves selgimistega ilm. Mitmel pool sajab kerget lund, on pinnatuisku. Puhub põhja- ja kirdetuul 4-10, rannikul puhanguti kuni 14 m/s, pärastlõunal nõrgeneb veidi.

Õhutemperatuur on Lääne-Eestis -6..-11, Kesk- ja Ida-Eestis -10..-15°C, õhtupoolikul langeb.

Laupäev on kõrgrõhkkonna servas suurema sajuta. Tuul puhub öösel põhjakaarest, päeval pöördub läänekaarde ning on võrdlemisi nõrk. Õhutemperatuur on öösel -8..-13, Lõuna-Eestis ja Peipsi ääres langeb alla -15, kagunurgas alla -20 kraadi, päeval Lääne- ja Põhja-Eestis -7..-12, ida pool kuni -15, Kagu-Eestis kuni -18 kraadi.

Pühapäeval jääb kõrgrõhkkond pisut nõrgemaks, aga hoiab suurema saju eemal, on vaid üksikute nõrkade lumehoogude võimalus. Tuul on nõrk ja puhub läänekaarest. Õhutemperatuur on öösel saartel ja läänerannikul -7..-12, sisemaal -13..-18, Kagu-Eestis kuni -22, päeval -4..-9, Kagu-Eestis kuni -12 kraadi.

Esmaspäeval laieneb Läänemerele madalrõhkkonna serv, aga tänastel andmetel see tuult veel ei tõsta. Toob aga päevaks kerget lund lisaks. Õhutemperatuur on öösel saartel 0..-5, mandril -6..-11, kohati -15, päeval lääne pool 0..-4, Kesk- ja Ida-Eestis -5..-10 kraadini.