Kalapüük
21. jaanuar 2021, 14:12

Ixa blogi: Lämmi ja Viljandi järve avang 2021 (1)

Kui ausalt rääkida, siis alguses polnud üldsegi plaanis postitust teha, vähemalt Lämmijärve kohta.

Aga hiljem, kui videomaterjali kah üle vaatasin, siis hakkas mõte jooksma. Ja kui veel järgmine päev sai kodujärve jääl kalapüüki tehtud, siis polnud kahtlustki, et miski jutt või isegi blogi ei võiks tulla.

Kuna nüüd veel see kinoaparaat kah keha küljes, siis üks kohustus on juurde lisandunud. Aga OK, nüüd siis asja juurde või õigemini püükidest täpsemalt.

Lämmijärve avang oli semudega juba aasta tagasi paika pandud, kuid kahjuks lükkus see edasi. Nüüd sai see ära tehtud ja taas meele rõõmsaks ning sisemuses rahulolu taastatud. Käisime läbi oma GPS-koordinaadid, kus varem on miskit saadud ja olnud. Seekord võikski nii öelda, et oli luurel käik. Tabasime küll mõningad triibulised, kes rohkem, kes veel rohkem ja nii oligi.

Nüüd Viljandi järve avangust.

Hommikul jääle minnes sai kohtutud vanade kalastushuntidega. Üks nendest on meie kandi legendaarne KALAMEES Laansoo Ülo, kes oma soliidse vanuse kohta ikka ja jälle kergel sammul vudis oma lemmikpaiku puurima. Etteruttavalt öeldes tema kohtadel kala seekord kohata ei õnnestunud.

Minul aga seevastu läks veidi õnnelikumalt. Kohe esimesest jäämulgust sain landi otsa esimese ja ka päeva priskema – 410 grammi kaaluva pätsu. Krt, mõtlesin endamisi, see käis nüüd küll kiiresti! Ma ei olnud isegi kajaloodi jõudnud veel välja otsida. Oleks päris põnev olnud vaadata, kuidas kala lanti põrutas. Kuid õnneks jäi kinolindile too välja lappamine ja ka teiste uimeliste tabamine!

Paari kena kala otsast minekut kahjuks salvestada ei saanud, kuna korra sai aku tühjaks ja korra ei läinud aparaat lihtsalt käima .

Selle korra suurim röövik, mis põigile tuli, oli haug – 1350 g! Krdi põnev on ikka jälgida Praktiku ekraanilt, kui su lanti tuleb põhjast üles noolima suur paks triip (suur kala) ja siis hetk hiljem ongi võtt.

Kohe tõesti kiidaksin seda riistapuud. Nagu nimigi ütleb, siis praktiline, parajate mõõtmetega, mahub taskusse ja kõige tähtsam, ei võta palju voolu, kuna AA patarei asub anduris. Ja andur on kogu aeg vees, mis on ju soojem kui õhk. Ühesõnaga neile, kes röövkala taga ajavad ja kohti vahetavad, soovitan kohe kindlasti.

Kokkuvõtteks saab ikkagi rahule jääda. Sai käidud ja veendutud, et pole olemas kalajumalaid (et lähed ja võtad) ja et miskit saada, siis pead ka vaeva nägema ehk puurima ja otsima. Paigal istuda võib ka soojas kodus.

Seniks kena ja mälestusterohket talihooaega kõigile!

#Ixa_Fishing_Team