Foto: Tiina Kõrtsini
Ilm
21. jaanuar 2021, 16:03

Laevaühendus Kihnuga taastub laupäeval

Kolmapäeval katkes laevaühendus Kihnuga seoses raskete jääoludega. Tuul tekitas Kihnu saare juurde sadamast väljasõidu teele tugeva jäärüsi.

Ajal, mil parvlaev Kihnu Virve remondis on, peaks mandri ja saare vahel ühendust hoidma parvlaev Reet, mis aga ei saa rüsijääs sõita. Ainuke viis praegu meritsi Kihnu pääseda on hõljuk, mis mahutab vaid viis reisijat. 

Ilmaprognoos näitab tuule pöördumist läände, mis võiks olusid parandada alles esmaspäevaks.

Transpordiamet andis teada, et laupäevast hakkab liini Kihnu–Munalaid teenindama parvlaev Soela ja parvlaev Reet viiakse teenindama liini Sõru–Triigi.

“Vabandame Kihnu inimeste ees tekkinud ebamugavuste pärast! Transpordiametile on oluline tagada reisijatele ohutu ning töötav transport mandri ja saarte vahel. Oleme eilsest saadik erinevate osapooltega nagu Pärnu Sadam, Kihnu Veeteed, Pärnu Ühistranspordikeskus, Majandus-ja Kommunikatsiooniministeerium ning mitmete teiste Eesti ja Soome partneritega tihedalt läbi rääkides üritanud leida võimalikku parimat lahendust. Meie eesmärk on olnud ühendus Kihnu inimestele võimalikult kiiresti taastada,” selgitas transpordiameti peadirektor Kaido Padar.

Seoses reisiparvlaev Kihnu Virve remondiga opereerivad alates 11.01 liinidel Kihnu-Munalaid ning Munalaid-Manilaid asenduslaevad. Põhilaeva Kihnu Virve korraline hooldus oli on vajalik, kuna selle edasi lükkamine mõjutab otseselt laeva tõrgeteta kasutamist tulevikus.

Laupäevani teenindatakse Kihnu ja mandri vahelist liini hõljukiga, mille väljumisajad leiab Kihnu Veeteede kodulehelt.