PÄEVAKANGELANE. 3,5kilone haug. Foto: Igor Nael
Kalapüük
27. jaanuar 2021, 22:26

VIDEO | Talikalastus – haugipäev!

Taas sai kodujärvel õnne proovitud ahvena pätside pärast, kuid etteruttavalt öeldes seda õnne mul kahjuks ei olnud .

Küll oli sellel päeval oli suurema isuga hoopiski aasta kalaks 2021 tituleeritud liik – haug! Kohe hommikul tabasin esimesest mulgust sellise 30–40 cm kurihaugi, kes peale landist vabastamist koheselt tagasi jääauku suundus, et võimalusel mõõtu kasvada. Päeva peale oli veel üks kena kontakt korralikuma tegelasega, aga pärast mõningast otsas olemist lahkus ta kahjuks minu tubli põiklandiga. Kuna püüan ilma trossita, siis nii see juhtuski.

Nüüd aga siis päeva naela juurde.! Nimelt kalastas kõrval mu semu Üllar, kel oli õnne tabada alguses kena 540grammine ahvenamammi ja tagatipuks kena ja viisakas haug. Istun rahulikult oma augu peal, kui kuulen seljatagant abi hõiskeid: "Mul meetrine mölakas otsas ja laseb kui torpeedo all ringi. Kas saaksid appi tulla?"

Mis seal ikka. Võtsin jalad selga ja lörtsisel jooksusammul kappasin abi osutama. No oli ikka korralik kroku küll, kui korra end augu all näitas, siis oli terve augu alune kalaga kaetud! Aga õppind mehed ja võtsin kindla liigutusega ta kongitsa otsa, hetk hiljem ta jääl oligi. Üllar oli ikka päris käimas küll, et suutsime sellise tegelase sikuskaga jääle saada. Oli õnn, et haug tal seda jämedat fluorot läbi ei närinud, sest lant oli päris sügaval kurgus küll.

Lõpuks, kui kaal külge sai pandud, näitasid numbrid ei rohkem ega vähem kui –3,5 kg! Alguses tundus isegi veel priskem, aga olgu. Vees nad ongi suuremad ja need, mis otsast ära lähevad, on veel 2 korda suuremad. Aga mis ma siin ikka nii pikalt kriban, kogu sündmus ja ka mu paar episoodi sai kenasti kinosse võetud. Seniks kena talve jätkumist ja olge terved!