Kasulik
26. veebruar 2021, 06:00

Elu mugavamaks! Uuemat matkavarustust

Jagame huvitavat matkavarustust, mis on meile viimasel kuul internetiavarustes silma jäänud.

2021. parimad talvised matkasaapad: Oboz Sawtooth ja Bridger

Matkavarustusele spetsialiseerunud veebisait Gearjunkie pani ritta 2021. aasta parimad talvised matkasaapad. Nii meeste kui naiste kategoorias võidutses meie kandis vähe tuntud tootja nimega Oboz. Meeste saapaist võitis Sawtooth ja naiste omadest Bridger.

Sawtooth 8 pakub testijate sõnul usaldusväärset kaitset kõigi väliste tegurite vastu talvisel matkal. Saabas on jäik, kahjustamata seejuures pahkluu, labajala ja varvaste vereringet. Obozi patenteeritud veekindel, aga hingav membraan viib tekkiva kondentsi kenasti välja, kaitstes jalgu samal ajal vee või sulalume eest.

Talviseks matkamiseks enam kui piisavalt soe, hoiavad saapa konstruktsioon ja materjalid kaalu madalal ning hinna mõistliku.

Ka naiste mudelil Bridger on isolatsiooni 200 grammi jagu, mis saab hakkama  üsna krõbeda külmaga. Villaga kaetud sisetallad takistavad soojuskadu saapa välistalla kaudu. Veekindel nahk lisab aastatepikkust vastupidavust ka kivistel radadel või läbi terava kooriklume.

Mõlema saapa ränidioksiidi seguga rikastatud roomiktallad pälvivad testijailt oma haarduvuse poolest vaid kiidusõnu.

Kurb vaid, et Montanas tegutseva ettevõtte tooteid on tänases Euroopas leida üsna keeruline. Aga kes otsib, see kindlasti ka leiab ega pea saabaste kvaliteedis pettuma.

Hind alates 136 eurot

Ka-Bar Becker BK2 Campanion nuga

Just see on 2021. aasta parim matkanuga, kinnitab knifegeeky.com.

See on tööriist, korralik USAs valmistatud nuga kõigile, kel vaja midagi kiiresti lõigata või hakkida. Kerge ja vastupidav nuga on ideaalne kaaslane matkal põletuspuude lõhestamiseks, sibula hakkimiseks ja koguni nülgimiseks. Grivory ergonoomilise kujuga käepide tagab tasakaalustatud haarde igaks välitööks.

Knifegeeky.com väidab koguni, et teie teele ei saa tulla midagi lõikamist vajavat, millega see nuga hakkama ei saa.

Hind alates 83 eurot

Jetboil Stash matkapriimus

Jetboil ise väidab, et uus priimus on 40% kergem kui tema eelmine kergeim mudel, nimetades seda "kõigi aegade kõige kergemaks seljakotimatkaja pliidisüsteemiks".

Nn süsteem sisaldab titaanpõletit ja 0,8 liitrist alumiiniumist kaanega keedupotti ning see on tõesti pööraselt kerge, kaaludes kokku vaid 210 grammi.

Peale kerge kaalu reklaamib Jetboil veel paari lisavõimalust, mis tõstavad Stashi konkurentide seast esile. Näiteks saab keedupoti sisse pakkida nii põleti, 100 g gaasiballooni kui soovi korral ka aluse.

Stash ajab tänu oma patenteeritud FluxRing disainile pool liitrit vett keema 2,5 minutiga. Testijad said sama ajaga keema koguni 0,8 liitrit vett.

Stash tuleb müügile veebruari lõpus ja on seni ettetellitav Jetboili lehelt.

Hind al 106 eurot

Ruffwear Approach koera seljakott

Tänapäeval pannakse ritta kõik mis võimalik. Ka koerte seljakottide pingerivi koostatakse ning Gearjunkie oma võitis Ruffweari Approach Dog Pack.

Seljakott on rihmadega igatpidi reguleeritav, et see istuks koera seljas mugavalt, stabiilselt ja turvaliselt. Kasutatud materjalid on vastupidavad ning kui teie koer sööstab põõsasse varest taga ajama, ei juhtu mitte midagi ei koera ega seljakotiga.

Hind alates 66 eurot