Foto: PA/ Scanpix
Loomad
27. märts 2021, 11:33

NUNNU VIDEO | Pirita rannas vajas päästjate abi hülgepoeg, kes ise enam merd üles ei leidnud (2)

Pirita rannas vajas päästjate abi hülgepoeg, kes ise merre tagasi ei pääsenud. 

Igal kevadel eksib Pirita randa mõni hülgepoeg, selgi aastal on hülgepoegi nähtud. „Paar päeva tagasi said Pirita päästjad väljakutse rannaalale, kus hülgepoeg oli sattunud kaldast kaugele ega pääsenud ise merre tagasi.

Päästjad konsulteerisid keskkonnainspektsiooni spetsialistidega, kes soovitasid loomakese veepiirile lähemale aidata, mida päästjad ka tegid,” kirjeldab Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat ja tänab Pirita päästekomando töötajaid.

Linnaosavanem paneb kõikidele rannas jalutajatele südamele, et rannas lebava hülgepojaga ei tohi luua kontakti – teda katsuda, toita või muul moel häirida.

„Tuleb meeles pidada, et üldjuhul ei vaja hülgepoeg inimese abi. Ta ei ole maha jäetud, tema ema on kusagil läheduses ja hoiab silma peal. Kui merekutsikat püüda omal algatusel abistada, võib loom hukkuda, kuid see võib ohtlik olla ka inimesele endale, sest hülgel on korralikud hambad, millega ta end kaitseb,” hoiatab ta.

Liinat rõhutab, et abi andmine tuleb jätta spetsialistidele, kel on selleks oskused. Ta lisab, et suurim oht hüljestele ongi neid häirivad inimesed ja eriti lahtiselt jooksvad koerad.

„Kui tundub, et loom on liikunud rannast liiga kaugele või vigastatud ja vajab abi, siis tuleb sellest teada anda keskkonnainfo telefonil 1313,” märgib ta.