Linnamäe pais. Foto: MTÜ Jägala Kalateed
Kalakoht
15. aprill 2021, 08:56

Anneta Jägala jõe taastamiseks ja võida auhindu! (4)

Jägala enutsiastid vajavad abi, et vaidlustada kultuuriministeeriumi käskkiri Linnamäe paisjärve muinsuskaitse alla võtmise kohta. 

Edastame MTÜ Jägala Kalateed pöördumise:

Kultuuriministeerium võttis 2020. aasta detsembris muinsuskaitse alla Linnamäe paisjärve ala, mis on ühtlasi üleeuroopalise tähtsusega ohustatud liikide ja elupaikade hoidmiseks määratud Natura 2000 looduskaitseala. Sellega üritab Kultuuriministeerium sisuliselt olla Eesti looduskaitse spetsialist, sulgedes võimaluse avada Linnamäe pais, rikkudes Jägala jõe veekvaliteeti ja üht parimat ajaloolist lõhejõge Eestis.

Et rumalust lõpetada, vaidlustasime Kultuuriministeeriumi käskkirja kohtus. Siiski palgati rahva raha eest advokaadid, kes jätkuvalt toodavad sadades lehekülgedes rumalust, et kaitsta ja peita oma eksimust. Ka Riigikohus on öelnud, et Kultuuriministeeriumil ei ole sellist pädevust, kuid Jägala Kalateed MTÜ, Eesti Kalastajate Seltsi, Keskkonnaameti ja Keskkonnaministeeriumi  seisukohti Kultuuriministeerium toona ei arvestanud. Eriti frustreeriv on, et Jägala muinsuskaitseala kehtestati Linnamäe paisu esindaja ettepanekul, mitte ajaloolaste või Kultuuriministeeriumi initsatiivil. 

Seega jätkame kohtus võitlust selle rumaluse vastu, mis hävitab Eesti loodust ja Jägala jõge. Kuludeks on seni kulunud meie endi vabatahtlike ja annetajate raha 7000 eurot ja meil on puudu veel 6000 eurot, et kohtuasjaga edasi minna. Selleks käivitasime 10.04 annetuskampaania. 4 päevaga oleme annetuskampaania raames kogunud 2500 eurot enam kui 70 loodussõbralt.

Anneta endale sobilik summa arvele MTÜ Jägala Kalateed, EE817700771004335673

Kõikide annetajate vahel läheb 21. aprillil loosi:

Estfish merikapüügielamus paadist  - väärtusega 400 eurot

Fishing Estonia kalagiidipäev kahele (vajadusel varustuse rent hinnas)- väärtuses 270 eurot

Viirastuse erikollektsiooni lant Salmo Eriox -  väärtusega 100 eurot

Viirastus käsitöölandid  - väärtuses 150 eurot (2 inimest saavad 5 lanti)

Estlant käsitöölandid väärtuses 150 eurot (2 inimest saavad 5 lanti) 

Suur aitäh toetajaile!  Palume üritust jagada ning kutsuda sõpru ja loodusest hoolivaid sõpru ja tuttavaid kampaaniast osa võtma Facebookis!

Kampaania link siin

Annetuskampaania on anonüümne. Loosivõitjatega võtame ühendust Facebooki kaudu. Kui annetajal puudub FB konto, palume saata loosis osalemiseks oma kontaktid aadressile [email protected]. Kui annetajaga ei ole võimalik kontakteeruda, loositakse auhind järgmiste annetajate vahel.  

Annetuskampaaniat korraldab MTÜ Jägala Kalateed, esinadaja Liivia Mahlapuu. Telefoninumber on 503 1675 ning e-posti aadress [email protected]