ESIMENE KOHUSTUSLIK PILT. Kala koos püüdja ja lipikuga. Foto: Kalatuba
Kalapüük
19. aprill 2021, 17:00

Kalatuba Predator Open tuleb taas!

Võistlus toimub kogu Eestis – igaüks saab valida meelepärase veekogu, kus kehtivate reeglite alusel kala püüda.

Selline Skandinaavias populaarne võistlusformaat on ilmselt ka Eestis juba paljudele tuttav.

Võistlusele saab registreerida aadressil kalatuba.ee, ürituse leiab Facebookist Kalatoa lehelt.

KUIDAS JA MILLAL? Tulemused saab kirja foto alusel ‒ enne võistlust saadetakse võistkondadele mõõdulint ja võistkonna lipik. Vahetult enne võistlust annavad korraldajad teada salasõna, mis tuleb lipikule märkida. Püütud kalast tuleb teha 2 fotot – üks mõõdulindil ja teine püüdja käes ning mõlemal fotol peab olema näha lipik salasõnaga. Fotod edastatakse kohtunikele elektroonselt. Mis kalast edasi saab, on võistleja enda otsustada ‒ võib kala nii vette tagasi lasta kui ka kotti panna.

2021. aasta kevadine võistlus algab reedel, 7. mail kell 16.00, et jõuaks veel pärast tööd kalastama. Kevadel on päevad pikad ja hilisel pärastlõunal alustades on päeva lõpuni aega küll. Võistlus lõpeb pühapäeval, 9. mail samuti kell 16.00. Nii jõuab võistleja tulemused edastada, asjad kokku panna ja koju minna. Kohtunikel on aga aega, et tulemused läbi arvutada ja võistlejatele teada anda.

Täpsemad reeglid on leitavad Kalatuba FB lehelt ja www.kalatuba.ee kodulehelt. Sealsamas saab ka võistlusele registreeruda.

Mullu sügisel korraldas Kalatuba esimest korda Eestis Predator Open kalapüügivõistluse, kus osales 48 paati-võistkonda, igaühes 2‒3 võistlejat. Võistlust korraldatakse edaspidi vähemalt korra aastas, ent suure tõenäosusega sagedamini.

VÕISTELDES TOETAD KALAVARUSID. Selleks, et meil ikka jätkuks püüdmiseks kala, otsustasime iga võistluse tulust toetada 10%-ga ettevõtmist, mis parandab kalade ja harrastuskalameeste elu. Seekord saab meie toetuse MTÜ Saaremaa Kalavaru. MTÜ eesmärgiks on hoida ja suurendada Saaremaa kalavarusid, tehes seda eraalgatuslikus korras ja koostöös teadlastega.

Tänavuseks pilootprojektiks on plaanitud haugide lisaasustamine, ent peamine rõhk pannakse siiski kudealade taastamisele ja uute kudealade loomisele, et kalad saaksid looduslikult paljuneda.

Haugide asustamise projekti on kaasatud ka Mereinstituudi teadurid. Asustatud kalad märgistatakse keemiliselt, et meil kõigil oleks võimalik haugide elust ja kommetest rohkem teada saada.

10% iga võistluse tulust läheb ettevõtmisele, mis parandab kalade ja harrastuskalameeste elu.