Priit Toomits, Tiit Treve, Enn Tobreluts.Foto: Erakogu
Mitmesugust
20. mai 2021, 07:00

Avame grillihooaja: sibulaga marineeritud sealiha

Hetkel ei erine ilm küll suuresti sandist talvisest suusailmast, kuid tublimad on kindlasti juba mitmeid kordi grillinud.

Hetkel ei erine ilm küll suuresti sandist talvisest suusailmast, kuid tublimad on kindlasti juba mitmeid kordi grillinud.

Kui läheb grillimiseks, siis lõikan kaelaliha umbes 2 cm paksusteks steikideks. Riputan üle soola, suhkru ja pipraga.

Sibulad lõikan hästi õhukesteks ratasteks. Poole sibulakogusest hoian alles, seda läheb vaja hiljem, pärast küpsetamist.

Nüüd võtan poti ja panen selle põhja viilutatud sibulad, nende peale kihi liha ja natuke kuivatatud basiilikut, siis jälle kiht sibulat, kiht liha ja basiilikut jne. Kui kogu liha on potis, peaks pealmiseks kihiks jääma sibul. Kerge raskus peale ja lasen seista üle öö või ööpäeva, johtuvalt sellest, kui laialt aega käes on.

Edasi lugemiseks: