BioLite 330 pealamp
Kasulik
22. mai 2021, 06:00

Teeme elu mugavamaks: uuemat matkavarustust

Toome lugejani põnevamat matkavarustust, mis meile viimasel kuul Internetis silma jäänud.
BioLite 330 pealamp

BioLite 330 pealamp

Matkavarustuse testimisele spetsialiseerunud veebileht GearJunkie valis BioLite 330 tänavuseks parimaks saada olevaks pealambiks.

Esile tõstetakse lambi mugavust ja tõhusust. Peapael on higikindlast materjalist, lampi saab alla kallutada ja selle aku ei asu mitte koos valgustiga otsaees, vaid paela küljes kukla taga. Tõsi, mõnele võib see ka harjumatu tunduda.

Võimsus: 330 luumenit; valgusvoo ulatus kuni 75 meetrit

Laetav: mikro-USB

Tööaeg: 40 tundi madalal režiimil, 3,5 tundi kõrgel

Kaal: u 70 grammi

Punane tuli: jah

Hind Eestis Matkamaailmas 59,95 eurot

Warbonnet Ridgerunner rippvoodi

Warbonnet Ridgerunner rippvoodi

GearJunkie valis aasta parimaks rippvoodiks Warbonnet Ridgerunneri.

Testijad kiidavad Ridgerunneri stabiilsust ja innovaatilisi vardaid, mis sätivad rippvoodi põhja peaaegu tavalise voodi omaga võrreldavaks. Olgem ausad, enamik rippvoodeid sobivad ideaalselt vaid neile, kes eelistavad selili magada. Väidetavalt saab Ridgerunneris magada ka külili või kõhuli.

Selle rippvoodi seadistamine on kiire ja lihtne. Vardad lisavad küll veidi raskust, kuid see on seda väärt. Kogu voodi koos varraste, putukavõrgu ja pingutussüsteemiga kaalub ikkagi alla kilo. See on siiski vähem kui enamik üheinimesetelke, kuid seljakotirändur võib soovida muidugi kergemat.

Kandevõime kuni 90 kilo.

Hind u 100 eurot (USAs). Kui hästi otsida, leiab Euroopast u 150 euroga.

Solo Stove Titan matkapliit

Solo Stove Titan matkapliit

Kahekordse seinaga Solo Stove Titan on loodusliku konvektsiooniga väga tõhus pliit.

Ahju põhjas olevad õhu sisselaskeavad suunavad õhku tule põhja, samal ajal tõuseb ahju seinte vahel üles soe õhk. See eelsoojendatud hapniku liigub ahju ülaosas asuvate väiksemate aukude kaudu tulekambrisse tagasi ja põhjustab nn sekundaarse põlemise. Seetõttu on põlemise ajal suitsu väga vähe. Tõhusam põletus tähendab ka seda, et kasutate palju vähem puitu kui lahtise leegitulega.

Kuumakaitse hoiab pliidi all olevat maad kõrbemise eest. Pliit on valmistatud roostevabast terasest ja kaalub alla poole kilo.

Hind alates 75 eurost (USA poodides)

Euroopas pigem üle 100 euro