Mitmesugust

Juuninumber on ilmunud! 

Margo Pajuste, 16. juuni 2021 15:55

Loe värskest ajakirjast:

Kuidas ühendada kalapüüki ja restoraniköökide rokenroll-elustiili, pajatab meie köögirubriigi kauaaegne vedaja, peakokk ja pühendunud harrastuskalastaja Priit Toomits.

Kuhu minna: Suvine räimepüük on vahva tegevus, mida võib nautida ka kogu perega.

Algab kohapüügi hooaeg Emajõel. Oma kogemust jagavad ja head nõu annavad kohakütid Gediminas Jürjo ja Igor „Ixa“ Nael.

Ivo Tüksammel ja Olev Pärna selgitavad, kuidas trollida tulemuslikult lõhet Eesti vetes.

Looduses juhtub tihti asju, mida inimene peab julmaks ja perverssekski. Ometi on see vaid võitlus ellujäämise nimel, ei muud, kirjutab Rainer Kerge.

Eestiski kasvab ohtralt taimi, millest võib saada mürgistuse. Loe, kuidas seda vältida ja mida mürgistuse puhul ette võtta.

Meistrimees Erik Normak õpetab, kuidas iga kalamees saaks ise hooldada oma rulli vänta. Lisaks – kui vähegi viitsid, tasub vahetada puks laagri vastu.

Ajalugu: Loodusemees Vahur Sepp vaatab tagasi aegadele, mil algas tema kalamehetee.

Vee all: Henn Timm avab ukse vee-eluliste mardikate varjatud maailma.

Matk: Kuidas tunda end matkal võimalikult mugavalt? Sander Silmale jagab oma kogemust Tõnu Jürgenson.

Missugune sääsetõrjevahend päriselt ka toimib?

Euroopa Liit soovib keelata pliiraskuste kasutamist kalapüügil. Vaata, kui palju pliiraskusi jääb aastas ainuüksi Emajõe põhja!

Teeme väikse mõtteharjutuse: mis oleks, kui jätaks Pärnu lahe vaid harrastuskalastajate püügialaks?

Foto: Pääro Metsand jagab meiega oma jäädvustusi väikestest kakulistest kõrvukrätsudest.

Köök: Priit Toomits teeb seekord grillil lambalihast kotletti lavaši ja jogurtikastmega.

Värskendame mälu ja kordame piiranguid, millest peab lähtuma looduses liikuv kalamees ja matkaja.

REKLAAM JA KUULUTUSED

reklaam@ohtulehtkirjastus.ee