TROOPIKA EESTIS: 26. juunil kaduma läinud aara Roma seikleb juba teist nädalat troopilisel Eestimaal. Trakse ta praegu ei kanna.Foto: Erakogu
Loomad
8. juuli 2021, 17:46

KES ON NÄINUD? Omanik otsib juunikuus kaduma läinud papagoid

Sotsiaalmeedias ringleb postitus uhkest linnust, kel õnnestus 26. juunil pererahvaga värskes õhus viibides minema lennata. Pere ootab oma lemmikut väga koju ning nad paluvad: „Kui keegi on Romat näinud, palun andke teada!“

Pikasabaline Roma nime kandev aara läks kaduma Ellamaa–Turba kergliiklusteel Saue vallas. Linnul ei ole küljes trakse ega rihma. Paar päeva pärast äralendu terendas omanik Mary-Heleenile juba lootus, et peagi on lind kodus tagasi. Nimelt nähti aarat pisut kaugemal kadumispaigast ühe kõrge kuuse otsas.

„Ideid, kuidas kätte saada? Kohalik päästeteenistus käis, aga nendel ei ole võimekust nii kõrgele tõusta,“ palus Mary-Heleen sotsiaalmeedias abi. Puu, mille otsas papagoi istus, oli paarkümmend meetrit kõrge. Mary-Heleenil soovitati tellida korvtõstuk. Kuna kellaaeg oli hiline, ei olnud seda kohe võimalik teha. Ööga oli Roma asukohta vahetanud ning lennanud edasi, kadudes pererahval taas silmist.

Foto: Erakogu

Viimati nähti Romat 29. juunil Riisipere viadukti raudteetammi kohal. Mary-Heleen palub kõiki inimesi, et nad hoiaksid silmad lahti. Pere on ootel ja leidnud ka inimese, kes on valmis kohe korvtõstukiga appi minema, kui Roma asukoht kindlaks tehakse.

Roma on kirevat värvi ja eristub vabalt looduses elavatest lindudest märgatavalt. Ometi võib ta vaikselt puu ladvas varju otsides jääda märkamatuks. Lennu ajal paistab Roma hästi silma – seda kinnitab teda otsimas käinud naine, kirjutades sotsiaalmeedias, et Roma on „sigasuur“.

Infot Roma kohta oodatakse telefonil 53 643 385.