Foto autori sõnul on ilmselgelt näha, et parme tuleb igapäevaselt muudkui juurde.

Foto: Rauno Paap
Eesti uudised
10. juuli 2021, 15:20

Parmud hoos: fotod halastamatutest parmurünnakutest ummistavad sotsiaalmeediat (17)

Sotsiaalmeedias ringleb mitmeid pilte, mille autorid ja jagajad kurdavad, et maal, metsas ega linnas pole enam sekundiks ka rahu, sest näljas parmud on eriti vihaselt ründamas.

Nii jagab Rauno Paap fotot oma jalast, kus sadakond näljast parmu otsivad teed läbi pükste ja kummikute inimvereni.

Paap selgitab, et foto on tehtud Põhja-Pärnumaal, kus mees Kaansoo kandis metsas tegutseb.

Naljaga pooleks - jalg jäi küll alles, sest väiksemad läbi pükse ei hammusta, aga suured küll.

„Me oleme sedasi poolteist kuud nendega metsas võidelnud. Iga päev tekib aina juurde,“ tõdeb Paap, et kui oleks valikut, siis praegu ta metsa ei kipuks.

Teine sotsiaalmeedias ringlev foto pärineb Eesti matkajate foorumist, mille all pealkiri: „Parme on metsas väga, väga, väga palju. Pilt tehtud Krani lõkkekohast Aegviidu poole, teisel kilomeetril. Ainus asi, mis päästis hullemast, oli vihmakeep.“

Ja sellel vihmakeebil on juba sadu ja sadu parme peal. Keebi all istuv inimene on tõelise parmurünnaku ohvriks langenud!

Veel jagatakse fotosid tagajärgedest, mis saab siis, kui parm oma tahtmise saab. Suured ja häirivad kublad, mis sügeledes rahu ei anna. Inimesed otsivad abi allergiaravimitest ja kreemidest. Nii mõnigi ohver kurdab, et imemiskoht sunnib nahka katki kratsima. Teisel tekib nii suur paistetus, et jäse muutub kahekordseks.

Nagu sellest veel vähe oleks, siis jätkuvad Eestis ka troopilised ilmaolud, kus õhutemperatuur ei lange alla 20 soojakraadi isegi öösel mitte. Antud on teise taseme hoiatus, mille järgi on kolme päeva keskmine õhutemperatuur vähemalt 25 soojakraadi.