LOKSA HAUG. Peaagu kümme kilo.

Foto: Erakogu
Kalapüük
25. juuli 2021, 17:00

Kuum suvi annab visadele püüdjatele ilusaid hauge-kohasid

Saada oma kalapilt aasta rekordkala konkursile - aasta lõpus saavad auhinnatud nii üldvõitjad kui ka suurima haugu, ahvena, koha jne püüdjad!

KENA KOHA. 11-aastane Tormi Jõemägi püüdis ühest Jõgevamaa järvest 17. juunil koha, millel kaalu 4,05 kg ja pikkust 72 cm. Püügivahendiks oli und ja söödakalaks särg. Nendel vetel püüab Tormi koos vanaisa ja isaga juba kolmandat aastat. Varasemalt on saadud 3,695 ja 2,370 kg kohasid.

Eesti koharekord on 14,25 kilo. Tormi saab seega oma kala eest 28,42 punkti.

PEAAEGU KÜMME KILO. Tiit Alliksaar püüdis 1. juunil Loksa savikarjäärist särjega haugi kaaluga 9,8 kg ja pikkusega 112 cm. Selle kala eest läheb talle aasta rekordkala konkursil kirja 49,25 punkti.
KUIDAS OSALEDA? Konkursil osalemine on lihtne. Teie, head lugejad, saadate meile pildi enda püütud suurest kalast. Meie anname sellele rangelt erapooletult punkte.

Pole oluline, kas kala on haug, forell, linask või mõni muu uimeline veteasukas. Meie universaalne hindamismetoodika aitab ka eri liiki kalad omavahel joonele panna. See käib nii, et arvutame välja, millise osa moodustab konkursile saadetud kala kaal teadaolevast Eesti rekordist. Kui näiteks Eesti haugirekord on 22,7 kilo, siis 11,35 kilo kaaluva haugi eest saab konkursil täpselt 50 punkti, sest see moodustab rekordist 50%.

Aasta suurimate kalade püüdjaid ootavad aasta lõpul magusad auhinnad.

KONKURSI REEGLID. Osaleja peab saatma pildid kalast koos lühikese püügikirjelduse (kust, millal ja millega püütud), kala kaalu ja enda kontaktandmetega aadressile [email protected].

Arvesse lähevad ainult osaleja enda tänavu Eesti vetest püütud kalad.

Kala kvalifitseerub konkursile, kui vähemalt ühel fotol on selle taustal mõõdulint. Žürii otsusel võib erandkorras kvalifitseeruda ka pilt, millel on mõni objekt (lant, ritv, rull vms), mis lubab ligikaudselt määrata kala suuruse.

Kõiki vaidlusi lahendab žürii, kuhu kuuluvad Eesti Kalastajate Seltsi esimees Andres Duuberg, Eesti Mereinstituudi teadlane Aare Verliin ja ajakirja Kalale! Looduses peatoimetaja Margo Pajuste.

Kivi kotti!

Osaleja annab konkursile kala pildi saatmisega AS Õhtuleht Kirjastusele õiguse kasutada fotot ajakirjas Kalale! Looduses ja teistes ÕK väljaannetes ilma täiendavalt luba küsimata. Samuti lubab ta ÕK-l töödelda oma isikuandmeid nii palju, kui see on konkursi raames vajalik.