Kasulik
27. juuli 2021, 06:00

Elu mugavamaks!

Vaatame huvitavamat varustust, mida võis internetist viimasel kuul leida.

Kammok Mantis rippvoodi

Matkavarustuse testimisele spetsialiseerunud veebisait gearjunkie.com valis Kammoki Mantise 2021. aasta parimaks rippvoodiks. Testijate kinnitusel on see hästi läbimõeldud disainiga, kerge, mugav ja vastupidav.

Hind alates 210 eurost.

Thermacell akutoitel sääsepeletaja E55

Thermacell akutoitel sääsepeletaja E55

Tänavusel keskmisest kindlasti sääserohkemal suvel saab abi Thermacelli uuest tippmudelist. Sellel on pikem tööaeg ja optimeeritud tõrjetulemus ning see on juhitav ühest nupust. E55 on hõlpsasti kasutatav, taaslaetav, lõhnavaba ja kompaktne. Seda toidab liitiumioonaku, mida saab laadida USB juhtmega.

E55 töötab ühe laadimisega 6,5+ tundi ja seda saab kasutada ka laadimise ajal. Ühe täitekassetiga tõrjub see sääski kuni 40 tundi 20 m² suurusel alal.

Hind umbes 70 eurot.

 Taskulamp Fenix PD36R

 Taskulamp Fenix PD36R

Gearjunkie nimetas selle Fenixi mudeli äsja 2021. aasta parimaks taskulambiks.

Eeskätt kiidavad testijad aku uskumatult suurt mahtu – ökorežiimil töötab PD36R 115 tundi heledusel 30 luumenit. Tavakasutajatele (juhuslikud telkimisreisid ja lühikesed võimsamate režiimide kasutused) peaks see tähendama, et laadimise vahe on mitu kuud.

PD36R maksimumrežiim paiskab välja pöörased 1600 luumenit ja suudab sel võimsusel töötada 2,9 tundi.

IP68 veekindla reitinguga lamp võib jääda vette kukkudes vee alla kuni 2 meetri sügavusele 30 minutiks. Lamp on ka tolmu- ja põrutuskindel ning mõõtmetelt väga kompaktne (13,5 cm pikkune ja 2,6 cm läbimõõduga). Režiime on lihtne ümber lülitada. Lampi saab laadida USB-C kiirlaadimisjuhtmega. 

Hind alates 87 eurost.

Nixon Solar Light-wave kell

Nixon Solar Light-wave kell

Nixoni päikeseenergial töötav kell jätab igaveseks unustusse tüütud patareid, mis saavad tühjaks kõige ebasobivamal hetkel. Kella päikeseenergial töötav aku võib ühe laadimisega vastu pidada kuni 4 kuud. Laadida saab nii päikese kui ka kunstliku valguse abil. Kella korpus ja rihm on muide valmistatud taastatud ookeaniplastist. Sobib eeskätt veespordialade harrastajaile – kella veekindlus on soliidne 100 m.

Hind 126 eurot.

Moraknivi integreeritud ellujäämiskomplekt

Moraknivi integreeritud ellujäämiskomplekt

Meilgi hästi tuntud Mora nugade tupele saab nüüd kinnitada ellujäämiskomplekti, mis sisaldab teritajat, tulekivipulka ja lühikest paracord-nööri. Praegu ühildub komplekt Moraknivi Garbergi ja Kansboli nugadega, kuid loodetavasti saab seda peagi kasutada ka teiste nugadega.

Hind 25 eurot.