Kasulik

Rästikuhammustuse korral säilita rahu (5)

LISA KOMMENTAAR

Palun6. august 2021, 11:18
seda lugeda ka med töötajatel--kuidas transportida rästiku hammustuse saanud last ja emo töötajatel ka.
Dr. Jänks3. august 2021, 18:42
Sama kehtib ka karu hammustuse puhul. Kui rästiku salvamine võib juhuslikult esialgu tähelepanuta jääda ja tüsistused tekivad hiljem, siis karu ampsamist peaks tundma koheselt ja tüsistuste transpordiks piisab väiksemast prügikotist.
Vana aja asjad - puhas viin28. juuli 2021, 18:04
Ma olen täiesti kindel, et salvamiskoha määrimine alkoholiga on hädaabina parem, kui mitte midagi. Mul tekkis lapsena (nõukaajal) veremürgitus. Üks võimalus oleks olnud kutsuda kiirabi (03), kuid vanaema, kelle juures ma tookord olin, kahtlustas, et mu käsi amputeeritakse (veremürgitus jooksis laia, lillaka jutina, peopesast mööda veeni ülespoole). Ilmselt oli tal õigus. Kpaist otsisti välja viina, toodi veel poest juurdegi ja sisuliselt öö läbi leotati mu kätt viinaga. Hommikuks oli veremürgitus taandunud. Ravin siiani kõiki haavu viinaga ning haavad "kasvavad kokku" loetud minutitega.
on29. juuli 2021, 00:30
ka määritud ja lisaks seespidiselt kui eelmisel sajandil rästikult mürki võtsime ja pudelisse panime aga rästiku lasime hiljem lahti, küll aga salvas kätte ja siis saigi määritud- polnud häda midagi, vaid kaks täpikest jupil ajal pöidlal- raviks oligi tol ajal pudeli viina sisse lastud rästikumürk, mõni pani terve ussi pudelisse, no sellist piinamist ma ei pooldanud.
Ahti7. august 2021, 14:06
...ravin siiani kõiki haavu viinaga... Vb haavade sage esinemine on põhjuslikus seoses ohtra viina tarvitamisega esmaabivahendina.