Taimetoidu retseptid
6. august 2021, 10:25

HOOAJA MAIUSPALA | Kukeseene-lehtkapsavorm munaga

Ahjuvorm seente, lehtkapsa ja munaga sobib hilisuviseks argiroaks, eriti peale tulemuslikku seenelkäiku.  Vormi võib panna ka šampinjone või muid meelepäraseid metsaseeni. Kui soovid, et munakollane jääks keskelt vedel, küpseta vormi lühemat aega või kata fooliumiga. Kõrvale sobib hea krõbe sai. 

Kogus: kahele
Valmistusaeg: 40-60 min
30 minutit + 20-25 minutit ahjus

Koostisosad
150 g Lehtkapsas
1 tk Sibul
2 tk Küüslauguküüs
250 g Värsked kukeseened
2 spl Või
2 dl Köögikoor
2 spl Hakitud petersell
4 tk Keskmine muna
100 g Riivitud juust nt cheddar
1 spl Värskelt pressitud sidruni mahl
Sool
Must pipar
1 tl Kuivatatud tüümian

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 180 kraadini. Rebi lehtkapsas ribadeks, lõika sibul õhukesteks viiludeks ja purusta küüslauk. Puhasta ja haki seened.

2. Sulata 1 sl võid pannil, panne sellesse sibulaviilud ja hauta 5-6 minutiga klaasjaks. Lisa purustatud küüslauk ja kuumuta läbi. Tõsta pannilt ära.

3. Pane pannile seened ja kuumuta kuni neist eralduv vedelik on aurustunud. Lisa ülejäänud või ja prae 4-5 minutit.

4. Pane pannile tagasi sibul, lisa lehtkapsas ja kuumuta segades läbi. Lisa koor ja petresell ning lase paar minutit podiseda. Maitsesta soola, pipra ja tüümianiga. Kummuta segu võiga määritud ahjuvormi.

5. Tee segusse 4 süvendit ja löö sinna ettevaatlikult munad nii, et rebud jäävad terveks. Puista peale riivjuustu.

6. Küpseta  20-25 minutit kuni munad on hüübinud. Võta ahjust, nirista peale sidrunimahla ja serveeri kohe. Kõrvale võib pakkuda krõbedat saia.