II KOHA KALA. Jüri Puideti püütud roosärg.

Foto: Erakogu
Kalapüük
22. august 2021, 06:00

Rekordkala konkurss | Kopsakas roosärg kukutas teiselt kohalt kümnekilose havi (3)

Saada oma kalapilt konkursile – aasta lõpus saavad auhinnatud nii üldvõitjad kui ka suurima haugi, ahvena, koha jne püüdjad!

 

ROOSÄRG. Jüri Puidet kirjutab nii: „3. augustil õnnestus püüda Pärnu jõest elu roosärg. Püük toimus ujukiõngega umbes 1,5 m sügavuselt põhja pealt, söödaks ussipundar. Kellaaeg umbes 21.00. Kala kaal oli 860 grammi ja pikkus 36 cm. Võtt oli sirgjooneline, otse roogu.“

Et Eesti teadaolev roosärje rekord on 1,04 kilo, saab Jüri oma saagi eest 82,69 punkti ja platseerub aasta rekordite tabelis II kohale. Õnnitleme!

MERIFORELL. Ain Kõivi merikas kaalus pea 5 kilo.

Foto: Erakogu

MERIFORELL. Ain Kõiv püüdis 31. märtsil meriforelli pikkusega 75 cm ja kaaluga 4,84 kg.

Spinning: Westin W8, rull: Daiwa Freams 3000, tamiil: Shimano Technium 0,302 mm, lant: Sven Laanet alias „Aapua“ käsitöö hõbetatud plekk 25 g.

Aini meriforell saab meie konkursil 42,46 punkti.

KUIDAS OSALEDA? Konkursil osalemine on lihtne. Teie, head lugejad, saadate meile pildi enda püütud suurest kalast. Meie anname sellele rangelt erapooletult punkte.

Pole oluline, kas kala on haug, forell, linask või mõni muu uimeline veteasukas. Meie universaalne hindamismetoodika aitab ka eri liiki kalad omavahel joonele panna. See käib nii, et arvutame välja, millise osa moodustab konkursile saadetud kala kaal teadaolevast Eesti rekordist. Kui näiteks Eesti haugirekord on 22,7 kilo, siis 11,35 kilo kaaluva haugi eest saab konkursil täpselt 50 punkti, sest see moodustab rekordist 50%.

Aasta suurimate kalade püüdjaid ootavad aasta lõpul magusad auhinnad.

KONKURSI REEGLID. Osaleja peab saatma pildid kalast koos lühikese püügikirjelduse (kust, millal ja millega püütud), kala kaalu ja enda kontaktandmetega aadressile [email protected].

Arvesse lähevad ainult osaleja enda tänavu Eesti vetest püütud kalad.

Kala kvalifitseerub konkursile, kui vähemalt ühel fotol on selle taustal mõõdulint. Žürii otsusel võib erandkorras kvalifitseeruda ka pilt, millel on mõni objekt (lant, ritv, rull vms), mis lubab ligikaudselt määrata kala suuruse.

Kõiki vaidlusi lahendab žürii, kuhu kuuluvad Eesti Kalastajate Seltsi esimees Andres Duuberg, Eesti Mereinstituudi teadlane Aare Verliin ja ajakirja Kalale! Looduses peatoimetaja Margo Pajuste.

Kivi kotti!

Osaleja annab konkursile kala pildi saatmisega AS Õhtuleht Kirjastusele õiguse kasutada fotot ajakirjas Kalale! Looduses ja teistes ÕK väljaannetes ilma täiendavalt luba küsimata. Samuti lubab ta ÕK-l töödelda oma isikuandmeid nii palju, kui see on konkursi raames vajalik.