Mus-Max WT 11 DLK puiduhakkur toimetab.

Foto: Mus-Max
Mets
19. september 2021, 16:00

TEHNIKA METSAMEHELE | Mus-Max esitles WT 11 DLK veoauto-puiduhakkurit (1)

Tartus Raadil said huvilised näha eraldiseisva mootoriga oma teljel pööratavat Austria päritolu Mus-Max WT 11 DLK puiduhakkurit.

Veoauto-hakkurite peamiseks eeliseks peavad kasutajad mobiilsust ja ligipääsu hakkimiskohtadele.

Sel suvel said Baltimaade huvilised tutvuda eraldiseisva mootoriga Mus-Max WT 11 DLK puiduhakkuriga. Konkreetne mudel on käitatav veoauto Volvo FH16 mootorilt ja paigaldatud Scania alusraamile. Selliseid masinaid Eesti turul peaaegu et ei kohta ning see konkreetne hakkur tegi meil vahepeatuse enne Soome kliendini jõudmist.

DLK mudelite puhul pälvib tähelepanu hakkuri suutlikkus pöörata oma teljel kummalegi poole 110 kraadi, mis annab oluliselt juurde töömugavust kohtades, kus isegi autoga on keeruline manööverdada. Sõltuvalt spetsifikatsioonist saab hakkuri paigaldada erinevatele šassiidele (tandem- või tridemhaagis) või kõigi tootjate veoauto raamidele.

Professionaalidele suunatud masinat iseloomustavad tootja väitel kõrge ja ühtlane hakke kvaliteet, soodsad ülalpidamiskulud, lihtne ülesehitus ja hõlbus hooldus, st et hakkur sisaldab vähem elektroonikat ja hüdraulikat.

Masin hakib erinevat puitu maksimaalse tüvediameetriga 750 mm, XL mudeli puhul 800 mm ja 12 seeria puhul koguni kuni 900 mm. Hakkuri sissesööteava mõõtmed on kuni 1350 x 900 mm, sissesöötelindi pikkus koguni 3 m ja väljalaskevõime kuni 300 m³ tunnis. Masinal kasutatakse CAT C18 mootorit, mille võimsus on 750 hj.

Enamike Mus-Max hakkurite puhul on kliendil võimalik valida vastavalt soovitud fraktsiooni suurusele 6, 10 või 14 tera. Lisaks saab valida paksude ja õhukeste terade vahel. Paksud terad sobivad peamiselt graanulitootjatele ja sadamatesse ümarpuidu hakkimiseks, õhemad terad aga raiejäätmete hakkimiseks, mis tagavad agressiivsema sissesööte. Iga tellitava masina spetsifikatsiooni koostamisel saab arvestada kliendi soove ja tema tootmise eripärasid.

Kõik Balmaxi Baltikumis müüdavad Mus-Max puiduhakkurid on varustatud Kesla 2112T tõstukiga, mille noole pikkus on hakkuritele valitud 10,2 m, mõnel puhul ka kuni 11,5 m. KESLA Vision XL kabiini hinnatakse väga hea nähtavuse ja mugava disaini pärast.

Mus-Maxi populaarseimad puiduhakkurid on läbi aegade olnud 10. seeria traktor- ja 11. seeria veoauto-hakkur.

Cat S42 H + talub ka pesu vee ja seebiga.

Foto: Cat

 CAT pakub hügieenilist nutitelefoni

Karmides välitingimustes kasutamiseks mõeldud antibakteriaalse ja antimikroobse kaitsega nutitelefoni Cat S42H + saab pesta ja desinfitseerida.

Cat S42 H + tootmisel kasutatakse hõbedaioone, et vähendada bakterite kasvu. Rahvusvahelise ISO 22196 standardi kohaselt on tõestatud, et aktiivne antimikroobne aine pärsib bakterirakkude taastootmist 15 minuti jooksul üle 80% ja 24 tunni jooksul 99,9%.

Cat S42 H + on ka veekindel ja vastab kaitseklassidele IP68 ja IP69. Seda saab pesta seebiga või desinfitseerida alkoholi, desinfektsioonivahendite ja kloor-puhastusvahenditega.

Kõrvuti ülalmainitud nutitelefoniga toob Cat turule ka vastupidava IP68 ja IP69 niiskuskindlusega vana kooli nn nuputelefoni Cat B40 4G, millel on samuti täiustatud antimikroobne kaitse vastavalt standardile ISO 22196.

Maailma Terviseorganisatsioon WHO nimetab mobiiltelefone potentsiaalseteks bakterite- ja viirustekandjateks ning suhtlemine võib neid teie näole või nahale üle kanda. Akadeemilises meditsiiniajakirjas Germs 2017. aastal avaldatud uuringu kohaselt leiti mobiiltelefonidelt üle 17 000 bakteri. Uuringud on näidanud, et taskus olev mobiiltelefon on kümme korda mustem kui tualeti prill-laud.

Cat S42 H+ soovituslik jaehind on 269 eurot ja Cat B40 79,90 eurot.

Stihl tõi turule võsalõikurite uue tippmudeli

Oma seni suurima võsalõikuri lõikeringi läbimõõtu on Stihl suurendanud 560 millimeetrini.

3,8 hj võimsusega FS561 C-EM on Stihli suurim võsalõikur, mis on võimeline peale võsa lõikama ka peenemaid puid.

Uuel FS 561 C-EM-il on kahe komponendi segu tarvitav mootor, mille töömaht on 57,1 cm³ ja võimsus 2,8 kW/3,8 hj. Täielikult elektrooniline mootorihaldus koos sooja/külma tuvastamisega reguleerib süüte ajastust ja kütuse doseerimist.

Ilma lõiketera ja kütuseta kaalub uus mudel 10,2 kg, nii et pikemaajalisel tööl tasub kasutada Advance X-Treem metsarakmeid.

Uue mudeli plusspoolele lähevad vastupidavus ja niitmisringi läbimõõt 560 mm.