Priit Toomits 18. oktoober 2021 06:00

Mõnusa mahlasuse annab kalale väike nipp, mida Eestis ei tunta, aga kalakokad mujal maailmas üsna laialt kasutavad.

Kui me peatoimetajaga nõu pidasime, millisest kalast seekord toit teha, jäi võrku – pampararaaa! – lest.

Esimese eufooria möödudes, hakkasin mõtlema, et no mida paganat ma nüüd teen???

Mulle on lest selline täiskõhukala, see tähendab, teda on hea nokkida. Aga teha midagi sellist, mis oleks lugejale uus ja huvitav … Lasin peast kiiruga retsepte ja ideid läbi. Kuivatamine, pärast lõikad õlle kõrvale kääridega ribasid – liiga tavaline. Keeta värskeid kartuleid tilliga ja kui kartul peaaegu valmis, siis kurnata, kuivatatud lestad kartulitele tõsta ja kaas peale, lasta seista 10 minutit – ka pole nagu see. Suitsutamine, hmm ... EI. Praadimine, grillimine – liiga tavaline.

Aga siis plahvatas – okei, grillime. Aga sutsu teistmoodi, kui me tavaliselt siin Maarjamaal seda teeme.

Edasi lugemiseks vali endale sobiv plaan:
Üks artikkel
3,99
Ühe artikli lugemisõigus
Digipakett
0,00/kuu
11 erinevat digiväljaannetÜle 2000 artikli kuusJagamisõigus 4 sõbragaTellijatele mõeldud auhinnad