Kasulik
20. oktoober 2021, 06:00

Elu mugavamaks!

Jagame teiega põnevamaid varustuseleide, mis on meile viimase kuu jooksul internetis silma jäänud.

Seventy2 ellujäämiskomplekt

Tootja väitel on Seventy2 maailma parim 72 tunniks mõeldud ellujäämiskomplekt. Miks just 72 tundi? Just selle aja jooksul laheneb 95% ellujäämissituatsioonidest, kuid see aeg on alati kriitiline.

Kõik vajalik kahele inimesele on saadaval komplektis Seventy2 Pro.

Hind 333 eurot.

Matkasaabas Salomon X Ultra 3 Mid GTX

Matkavarustusele spetsialiseerunud veebileht GearJunkie valis 2021. aasta parimaks matkasaapaks Salomon X Ultra 3 Gore Tex keskmise kõrgusega mudeli. See on väga mugav ja üsna kerge veekindel saabas, mis pealekauba ei vaja ka erilist sissekandmist – karbist välja ja jalga!

Saapa hea haarduvuse tagab Contagrip välistald, mis toimib nii kivisel matkarajal kui ka mudas. Gore-Tex vooder hoiab matkaja jalad kuivad, kaitstes neid nii niiskuse eest kui ka lastes mõistlikul määral hingata. Üks saabas kaalub umbes 450 grammi ehk on X Ultra 3 Midon veekindla matkasaapa kohta väga kerge.

Miinustena loetleb GearJunkie vähest toestust jalale suure koormusega tõsisel matkal ning kitsast varbaosa, mis ei pruugi sobida laiemale jalale. Ent guugeldades võib õnneks leida ka X Ultra 3 Mid spetsiaalse, laiema mudeli.

Ettevaatlik tuleks olla läbi lombi või oja minnes, sest hüppeliigese kohalt madal lõige võib vett sisse lasta.

Hind umbes 170 eurot.

Gerber Magniplier näpitstangid

Gerberi soolase vee seeriast pärit Magniplieri tangid on valmistatud anodeeritud alumiiniumist. Selle kaheosaline korpus kannatab väidetavalt korralikku jõudu ilma tangidele kahju tekitamata. Tangid istuvad kindlalt käes, kui on vaja suure kala lõugu lahti kangutada, et sealt konks kätte saada.

Tange saab kanda vutlaris vööl ning neid on võimalik lukustada ühe käega, samuti saab nendega lõigata punutisi, monofiili ja fluorokarbonit. Muide, Gerber toodab multitööriistu ja nuge ka USA sõjaväele. Ju nende riistad siis ikka kestavad.

Hind 78 eurot.

Chef’s Choice elektrilised noateritajad

Erinevad Chef’s Choice® elektrilised noateritajad sobivad teritama erinevaid terasid: sirgeid, sakilisi, Santoku ehk Jaapani stiilis, Deba ehk Aasia tüüpi, koduseid leiva- ja fileerimisnuge, taskunuge, jahinuge jms.

Teritaja on kolmeastmeline, konstrueeritud teritamaks nii 15- kui 20-kraadise teritamisnurga all. Noad saavad kiiresti ja ohutult teravaks kui habemenuga. Teritaja taastab teravad servad ja lõiketerad erinevat tüüpi nugadele ning poleerib ja lihvib ka jämedama ja hambulise teraga noa.

Hind alates 119 eurost.