Foto: Erki Pärnaku
Eesti uudised
2. november 2021, 17:35

Päästeamet pakub oma töötajaile 100eurost preemiat ja puhkusepäevi, et nad end vaktsineerida laseks (33)

Päästeameti peadirektor Andreas Anvelt ütles teisipäevases infotunnis, et vaktsineerimise eest makstakse preemiat, kuid need, kes sellest olenemata ei vaktsineeri, vallandatakse.

Päästeameti peadirektori asetäitja Andreas Anvelt ütles Ärilehele, et amet peab koroonaviiruse vastu vaktsineerimist kõige tähtsamaks ning tõhusamaks ennetusmeetmeks ja tahab, et kõik teenistujad (va need, kellel on tervisest tulenev vastunäidustatus) oleksid vaktsineeritud. Tema sõnul on hetkel vaktsineeritud 81 protsenti päästeameti teenistujatest.

Anvelti sõnul kasutatakse vaktsineerituse tõstmiseks kõikvõimalikke meetmeid: meditsiinieksperdid lükkavad ümber väärkuuldusi, et tõsta teemakohast teadlikkust, lisaks pakutakse vaktsineeritutele ühekordset lisatasu väärtuses 100 eurot ning lisa puhkuse- ja tervispäevi.

„Päästeteenistuja ei tohi seada ohtu päästetavat ega madal vaktsineeritus meie päästevõrgustiku toimepidevust. Igal inimesel on õigus eeldada, et teda abistav päästeteenistuja on andnud endast miinimumi – end vaktsineerinud.“

Refereeritud artikli täistekst Ärilehes.